Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 26 /1966


a Comitetului Central al Partidului Comunist Român şi a Consiliului de Miniştri al Republicii Socialiste România privind sprijinirea de către stat a cetăţenilor de la oraşe în construirea de locuinţe proprietate personală


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 12.01.1966 și 23.11.1997 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 12.01.1966 și 23.11.1997 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În anii construcţiei socialiste, partidul şi guvernul, acordind o atenţie susţinută dezvoltării mereu ascendente a economiei naţionale, avintului neintrerupt al forţelor de producţie, au luat totodată măsuri pentru ridicarea continua a bunastarii oamenilor muncii. Ingrijindu-se necontenit de asigurarea unor condiţii de locuit cît mai bune pentru cei ce muncesc, statul nostru a alocat an de an fonduri tot mai importante pentru construcţiile de locuinţe. Numai în perioada 1960 - 1965 au fost construite din fondurile statului 270.000 de apartamente, de peste 2,6 ori mai mult decît în perioada precedenta de 6 ani. Sute de mii de familii de oameni ai muncii s-au mutat în aceşti ani în locuinţe noi.

    Congresul al IX-lea al partidului a adoptat un vast şi luminos program de inflorire multilaterala a României socialiste. O dată cu dezvoltarea impetuoasă a industriei şi agriculturii, cu avintul culturii şi ştiinţei, în anii cincinalului se va ridica în continuare nivelul de trai al poporului. Partidul şi guvernul vor acorda mai departe o atenţie deosebită construirii unui volum mereu crescind de locuinţe din fondurile statului, cu un grad sporit de confort, care vor contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţa ale oamenilor muncii. În perioada 1966 - 1970, se vor construi din fondurile statului circa 300.000 de apartamente.

    Ca urmare a volumului crescind al veniturilor de care dispune populaţia şi a posibilităţilor ei sporite de economisire a mijloacelor băneşti - expresie a ridicării continue a nivelului de trai al celor ce muncesc - numerosi cetăţeni şi-au exprimat dorinţa de a-şi construi locuinţe proprietate personală. Partidul şi guvernul, venind în intimpinarea acestor cereri, considera ca exista condiţii pentru construirea de locuinţe proprietate personală din mijloace băneşti proprii ale cetăţenilor de la oraşe, cu sprijin din partea statului.

    În acest scop, Comitetul Central al Partidului Comunist Roman şi Consiliul de Miniştri al Republicii Socialiste România hotărăsc:

    ART. 1

    Cetăţenii domiciliaţi în oraşe pot să-şi construiască locuinta proprietate personală, pentru ei şi familia lor, din mijloace băneşti proprii, cu sprijinul statului, în condiţiile prezentei hotărîri.

    ART. 2

    Pot beneficia de sprijinul statului pentru construirea unei locuinţe proprietate personală cetăţenii care, la data cînd solicita sprijinul, au depuse la Casa de Economii şi Consemnaţiuni sume care reprezintă cel puţin 30 la suta din valoarea locuinţei.

    În cazul locuinţelor grupate în clădiri cu un număr mic de apartamente, cu cerinţe speciale asupra mărimii şi distribuţiei încăperilor, cu un grad sporit de confort, suma depusa la Casa de Economii şi Consemnaţiuni trebuie să reprezinte cel puţin 40 la suta din valoarea locuinţei.

    ART. 3

    Locuintele care fac obiectul prezentei hotărîri se vor putea executa numai în clădiri care vor fi în întregime proprietate personală a cetăţenilor, după cum urmează:

    - în clădiri cu apartamente ce se executa pe baza proiectelor curente, folosite pentru locuintele ce se finanţează din fondurile statului şi care vor putea avea, la cerere, un grad mai ridicat de finisare şi echipare;

    - în clădiri adaptate la condiţii speciale de amplasament, pe bază de proiecte unicate.

    În scopul construirii de locuinţe proprietate personală, cetăţenii se pot asocia între ei pentru a coopera la executarea de locuinţe, în conformitate cu tipurile alese, în clădiri cu mai multe apartamente.

    ART. 4
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.