Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 246 /2003


pentru completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 550/2002 privind vânzarea spaţiilor comerciale proprietate privată a statului şi a celor de prestări de servicii, aflate în administrarea consiliilor judeţene sau a consiliilor locale, precum şi a celor aflate în patrimoniul regiilor autonome de interes local, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.341/2002


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.10.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.10.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 107 din Constituţie,

    Guvernul României adopta prezenta hotărâre.

    ARTICOL UNIC

    Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 550/2002 privind vânzarea spaţiilor comerciale proprietate privată a statului şi a celor de prestări de servicii, aflate în administrarea consiliilor judeţene sau a consiliilor locale, precum şi a celor aflate în patrimoniul regiilor autonome de interes local, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.341/2002, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 915 din 16 decembrie 2002, se completează după cum urmează:

    1. După articolul 1 se introduce articolul 1^1 cu următorul cuprins: "Art. 1^1. - (1) Membrii supleanţi ai comisiilor pot fi nominalizaţi şi din aparatul propriu al consiliului local, respectiv judeţean, din rândul funcţionarilor publici cu studii superioare. La oraşe şi comune pot fi numite ca membri supleanţi şi persoane angajate cu contract de muncă, chiar dacă nu au studii superioare.

    (2) Primării comunelor, oraşelor, municipiilor şi sectoarelor municipiului Bucureşti, respectiv preşedinţii consiliilor judeţene, pot constitui, prin dispoziţie, colective de lucru ale comisiilor, care au următoarele atribuţii:

    a) verificarea situaţiei juridice, economice şi tehnice a spaţiilor comerciale sau de prestări de servicii supuse vânzării;

    b) pregătirea documentaţiei necesare vânzării spaţiilor."

    2. După articolul 3 se introduce articolul 3^1 cu următorul cuprins:

    "Art. 3^1. - (1) Comisiile prevăzute la art. 1 vor verifica, în fiecare caz, situaţia juridică a spaţiilor care se pun în vânzare.

    (2) În realizarea atributiei prevăzute la art. 7 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 550/2002 comisia va identifica spaţiile care cad sub incidenţa prevederilor art. 24 din lege, pentru care procedurile de vânzare sunt suspendate de drept până la data încheierii procedurilor de restituire prevăzute de Legea nr. 10/2001, cu modificările şi completările ulterioare."

    3. După articolul 15 se introduc articolele 15^1-15^4 cu următorul cuprins:

    "Art. 15^1. - La încheierea contractelor de vânzare-cumpărare comisia va asigura aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 469/2002 privind înfiinţarea magazinelor <<Economat>>, cu modificările şi completările ulterioare.

    Art. 15^2. - Comisia prevăzută la art. 6 alin. (2) din Legea nr. 550/2002 asigura îndrumarea şi sprijinul necesar pentru soluţionarea problemelor apărute în aplicarea prezentelor norme metodologice, la cererea comisiilor constituite la nivelul sectoarelor municipiului Bucureşti.

    Art. 15^3. - Comisia poate hotărî ca, în funcţie de specificul propriu al unor spaţii comerciale sau de prestări de servicii, vânzarea prin licitaţie publică a acestora să se facă anumitor categorii de comercianţi, respectiv prestatori de servicii, în condiţiile legii. În astfel de situaţii în caietele de sarcini vor fi făcute precizările necesare.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.