Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 219 /2002


privind eşalonarea la plata a taxei pe activitatea de exploatare a resurselor minerale, datorată de Societatea Naţionala a Petrolului "Petrom" - S.A.


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.01.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (20.01.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale art. 82 din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, aprobată şi modificată prin Legea nr. 108/1996, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adopta prezenta hotărâre.

    ARTICOL UNIC

    (1) Se aprobă eşalonarea la plata pe 6 luni a taxei pe activitatea de exploatare a resurselor minerale, aferentă anului 2001, datorată de unităţile Societăţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A., în suma totală de 1.416.019.254.109 lei, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    (2) Graficele de eşalonare la plata se stabilesc şi se comunică atât unităţilor Societăţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A., cat şi organelor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, la care acestea sunt înregistrate ca plătitoare de impozite şi taxe, de către direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

    (3) De la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, pentru sumele eşalonate la plata, unităţile Societăţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A. datorează majorări conform prevederilor legale, plata acestora efectuandu-se lunar.

    (4) În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri unităţile Societăţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A. vor constitui o garanţie echivalenta cu o rata din eşalonare.

    (5) Înlesnirile la plata îşi pierd valabilitatea în situaţia în care unităţile Societăţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A. nu îşi achită obligaţiile curente la bugetul de stat, cu termene scadente începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. În cazul în care nu se achită la scadenta obligaţiile curente la bugetul de stat, se poate efectua plata acestora în perioada imediat următoare, împreună cu majorările de întârziere şi penalităţile de întârziere aferente, dar nu mai târziu de data de 20 decembrie 2002.

    (6) - Unităţile Societăţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A. vor achită până la primul termen de plată din eşalonare sumele reprezentând obligaţii la bugetul de stat, datorate şi neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, care nu fac obiectul înlesnirilor la plata acordate, împreună cu majorările de întârziere şi penalităţile de întârziere aferente acestora.

    (7) - Orice intenţie de înstrăinare de active pe toată perioada derulării inlesnirii la plata va fi comunicată organului fiscal teritorial al Ministerului Finanţelor Publice, la care unităţile Societăţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A. sunt înregistrate ca plătitoare de impozite şi taxe.

    (8) - Nerespectarea termenelor şi a condiţiilor în care s-au aprobat înlesnirile la plata atrage anularea acestora, începerea sau continuarea, după caz, a executării silite pentru întreaga suma neplatita şi obligaţia de plată a majorărilor de întârziere şi a penalitatilor de întârziere calculate de la data la care termenele şi/sau condiţiile nu au fost respectate.

                                 PRIM-MINISTRU

                                 ADRIAN NASTASE

                                Contrasemnează:

                                ---------------
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.