Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1649 /2004


privind unele măsuri pentru derularea şi finalizarea privatizării Societăţii Comerciale de Distribuţie a Gazelor Naturale "Distrigaz Nord" - S.A. Târgu Mureş şi a Societăţii Comerciale de Distribuţie a Gazelor Naturale "Distrigaz Sud" - S.A. Bucureşti


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 30.11.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (30.11.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 4^1 alin. (2) lit. d) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale, aprobată prin Legea nr. 44/1998, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 5^1 alin. (1) din Legea nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Se aprobă încheierea contractului de privatizare a Societăţii Comerciale de Distribuţie a Gazelor Naturale "Distrigaz Sud" - S.A. Bucureşti, denumită în continuare Distrigaz Sud, având ca obiect vânzarea-cumpărarea unui număr de acţiuni reprezentând 30% din capitalul social al acestei societăţi, şi majorarea capitalului social prin aport de capital în vederea obţinerii de către investitorul strategic a unui pachet de acţiuni reprezentând 51% din acţiunile societăţii comerciale, în forma, termenii şi condiţiile negociate de Ministerul Economiei şi Comerţului, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, în calitate de vânzător, şi GDF International, în calitate de cumpărător, şi Gaz de France, în calitate de ofertant şi garant, prevăzut în anexa nr. 1.

    (2) Se aprobă încheierea contractului de privatizare a Societăţii Comerciale de Distribuţie a Gazelor Naturale "Distrigaz Nord" - S.A. Târgu Mureş, denumită în continuare Distrigaz Nord, având ca obiect vânzarea-cumpărarea unui număr de acţiuni reprezentând 30% din capitalul social al acestei societăţi, şi majorarea capitalului social prin aport de capital în vederea obţinerii de către investitorul strategic a unui pachet de acţiuni reprezentând 51% din acţiunile societăţii comerciale, în forma, termenii şi condiţiile negociate de Ministerul Economiei şi Comerţului, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, în calitate de vânzător, şi E.ON Ruhrgas AG, în calitate de cumpărător, prevăzut în anexa nr. 2.

    ART. 2

    Se mandatează Ministerul Economiei şi Comerţului, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, să semneze contractele de privatizare prevăzute la art. 1, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

    ART. 3

    Operaţiunile de încasări şi plăţi necesare pentru derularea contractelor de privatizare se vor derula prin conturile bancare în valută deschise în acest scop de Ministerul Economiei şi Comerţului, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, la o bancă sau bănci agreate de părţi, precum şi prin conturile escrow constituite în scopul finalizării tranzacţiei la respectiva bancă sau respectivele bănci, după caz.

    ART. 4

    (1) La sumele reprezentând preţul acţiunilor care se vând, între data semnării contractelor de privatizare şi data creditării contului vânzătorului, conform scadenţelor stabilite în contractele de privatizare, nu vor fi calculate dobânzi în vederea consolidării acestor sume în condiţiile inflaţiei şi devalorizării.

    (2) La sumele reprezentând valoarea acţiunilor nou-emise în cadrul operaţiunii de majorare a capitalului social, între data semnării contractelor de privatizare a Distrigaz Nord şi, respectiv, a Distrigaz Sud şi datele prevăzute în aceste contracte privind efectuarea vărsămintelor nu vor fi calculate dobânzi în vederea consolidării acestor sume în condiţiile inflaţiei şi devalorizării.

    ART. 5

    (1) Pierderea garanţiilor de participare depuse de Gaz de France/GDF International şi E.ON Ruhrgas AG intervine în următoarele cazuri:

    (i) ofertantul, după ce a fost selectat pe baza grilei de punctaj pentru evaluarea ofertei stabilite de Ministerul Economiei şi Comerţului, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, revocă oferta sa finală;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic