Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 145 /2016


pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 973/2012 privind aprobarea procedurii de acordare a sumelor din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, pentru finanţarea unor cheltuieli de investiţii şi reparaţii capitale pentru centrele de zi şi rezidenţiale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 26.01.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (26.01.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. I

    Hotărârea Guvernului nr. 973/2012 privind aprobarea procedurii de acordare a sumelor din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, pentru finanţarea unor cheltuieli de investiţii şi reparaţii capitale pentru centrele de zi şi rezidenţiale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 695 din 10 octombrie 2012, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează, după cum urmează:

    1. La articolul 6, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(5) Perioada de finanţare pentru contractele în derulare având ca obiect finanţarea cheltuielilor cu lucrările de investiţii, reparaţii capitale şi/sau furnizarea de produse aferente acestora la centrele de zi şi rezidenţiale se poate prelungi cu până la maximum 12 luni peste termenul de 3 ani prevăzut la alin. (4), la solicitarea beneficiarilor, cu o prealabilă verificare a documentelor justificative de către reprezentanţii Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în următoarele cazuri:

    a) întârzieri în semnarea contractelor de lucrări care nu se datorează autorităţii contractante şi nici beneficiarilor, din cauza contestaţiilor şi/sau acţiunilor în justiţie ale ofertanţilor care au dus la întârzieri mai mari de 6 luni faţă de data prevăzută în documentaţia de atribuire a lucrărilor;

    b) extinderea perioadei iniţiale de finalizare a execuţiei lucrărilor de investiţii şi/sau reparaţiilor capitale, ca urmare a ivirii unor evenimente sau situaţii imprevizibile, precum: incendiu, dezastre naturale, condiţii climatice adverse excepţionale, descoperirii unor vestigii arheologice, alunecări de teren, noi cerinţe rezultate din adoptarea de noi reglementări comunitare sau naţionale ori condiţii tehnice care nu ar fi putut fi prevăzute iniţial;

    c) tergiversarea executării lucrărilor cauzată de apariţia unor litigii cu executantul lucrărilor izvorâte din culpa acestuia, determinate de neîndeplinirea la datele scadente prevăzute în graficul de execuţie a obligaţiilor şi a termenelor asumate prin contract."

    2. La articolul 6, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins:

    "(6) Beneficiarul are obligaţia ca în termenul prevăzut la alin. (4) sau în cel extins, pentru cazurile indicate la alin. (5), să finalizeze obiectivul pentru care a primit finanţare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice."

    3. La articolul 7, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(3) În situaţia în care în termenul maxim prevăzut la art. 6 alin. (4) ori în termenul convenit ulterior prin act adiţional de până la maximum 12 luni peste cel iniţial de 3 ani, conform art. 6 alin. (5), beneficiarul nu finalizează obiectivul, acesta va restitui Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice sumele încasate, în termen de cel mult 12 luni de la expirarea perioadei de finanţare."

    ART. II

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.