Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1280 /2001


privind acordarea unor facilităţi Societăţii Comerciale "C.S.R." - S.A. Reşita


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.12.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.12.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale art. 4^1 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale, aprobată prin Legea nr. 44/1998, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adopta prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Pentru Societatea Comercială "C.S.R." - S.A. Resita, denumita în continuare societate, se acordă facilităţile prevăzute prin prezenta hotărâre.

    ART. 2

    (1) Ministerul Industriei şi Resurselor este împuternicit sa acorde mandat reprezentanţilor săi în adunarea generală a acţionarilor societăţilor comerciale care au calitatea de furnizori de utilităţi faţă de societate, prevăzute în anexa nr. 1*), pentru a propune, a susţine şi a vota conversia categoriilor de creanţe lichide şi exigibile asupra societăţii, până la data de 31 decembrie 2001, reprezentând principalul datoriei, majorări şi/sau penalităţi de întârziere, prevăzute în aceeaşi anexa, în acţiuni ale acesteia, menţionând în cuprinsul mandatului şi condiţiile esenţiale cu privire la operaţiunea conversiei creanţelor în acţiuni. Valoarea rezultată ca urmare a conversiei datoriilor societăţii în acţiuni va fi consolidata în dolari S.U.A. la cursul Băncii Naţionale a României de la data aprobării conversiei de către adunarea generală a acţionarilor societăţii.

    (2) Administratorii societăţilor comerciale care au calitatea de furnizori de utilităţi faţă de societate, prevăzute în anexa nr. 1, au obligaţia de a convoca adunările generale în termen de 45 de zile de la publicarea prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, în scopul aducerii la îndeplinire a măsurilor prevăzute la alin. (1).

    (3) Administratorii societăţilor comerciale prevăzute în anexa nr. 1 au obligaţia de a comunică societăţii hotărârile privind conversia creanţelor în acţiuni şi de a îndeplini imediat formalităţile privind depunerea acestor hotărâri la registrul comerţului, în vederea înregistrării şi publicării în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.

    (4) Regia Autonomă "Monitorul Oficial" are obligaţia de a efectua serviciul publicării hotărârilor prevăzute la alin. (2) în procedura de urgenta.

    (5) Creditorii prevăzuţi în anexa nr. 1, care dobândesc acţiunile emise de societate ca urmare a conversiei creanţelor prevăzute la alin. (1), au obligaţia de a transfera aceste acţiuni în portofoliul Autorităţii pentru Privatizare şi Administrarea Participatiilor Statului în vederea vânzării acestora, pe baza şi în condiţiile unui protocol de transfer prin care se acordă Autorităţii pentru Privatizare şi Administrarea Participatiilor Statului mandatul privind vânzarea acestor acţiuni, în nume propriu şi pe seama acestora, cu precizarea condiţiilor esenţiale ale contractului de vânzare.

    (6) Sumele rezultate în urma vânzării acţiunilor se distribuie de Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participatiilor Statului către creditorii titulari iniţiali ai acţiunilor în mod proporţional cu numărul acţiunilor transferate de fiecare dintre aceştia în termen de 30 de zile de la data încasării preţului.

    (7) Investitorul strategic prezent în societate, NOBLE VENTURES Inc. S.U.A., are drept de preemptiune la cumpărarea acţiunilor emise de societate ca urmare a conversiei creanţelor prevăzute la alin. (1), care poate fi exercitat timp de 60 de zile de la data aprobării conversiei.

    ART. 3

    Se mandatează Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participatiilor Statului sa încheie un act adiţional la contractul de vânzare-cumpărare nr. 21/2000, cu firma NOBLE VENTURES Inc. S.U.A., în forma şi condiţiile prezentate în anexa nr. 2*).

    ART. 4
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.