Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1212 /2012


privind aplicarea corecţiilor financiare solicitate de Comisia Europeană asupra cheltuielilor finanţate din Programul operaţional sectorial Dezvoltarea resurselor umane


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 30.12.2014 și 20.08.2015 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 30.12.2014 și 20.08.2015 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 57^1 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 142/2012, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Se aprobă Metodologia privind modul de calcul al sumelor pentru care se aplică decertificarea definitivă şi deducerea procentuală definitivă din declaraţiile de cheltuieli care se transmit Comisiei Europene, pentru perioada de programare 2007-2013, aferente cheltuielilor finanţate din axa prioritară 1 "Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere", axa prioritară 2 "Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii", axa prioritară 3 "Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor", axa prioritară 4 "Modernizarea Serviciului Public de Ocupare", axa prioritară 5 "Promovarea măsurilor active de ocupare", axa prioritară 6 "Promovarea incluziunii sociale" şi axa prioritară 7 "Asistenţă tehnică" ale Programului operaţional sectorial Dezvoltarea resurselor umane prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    ART. 2

    Se aprobă aplicarea procentului de 25% utilizat pentru stabilirea sumelor pentru care se aplică decertificarea definitivă şi deducerea procentuală definitivă, aferente cheltuielilor certificate până la data de 31 mai 2012, respectiv cheltuielilor care se vor declara Comisiei Europene, pentru perioada de programare 2007-2013, realizate în cadrul contractelor de finanţare aferente Programului operaţional sectorial Dezvoltarea resurselor umane şi care au fost verificate cu aplicarea prevederilor oricăror instrucţiuni anterioare Instrucţiunii nr. 62/2012 emise de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

    ART. 3

    Se autorizează Autoritatea de Certificare şi Plată din cadrul Ministerului Finanţelor Publice să efectueze decertificarea prin reducerea din sumele totale eligibile declarate în prima declaraţie de cheltuieli transmisă Comisiei Europene, ulterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri, a sumei de 79.760.091,55 euro conform metodologiei prevăzute la art. 1.

    ART. 4

    Se autorizează Autoritatea de Certificare şi Plată din cadrul Ministerului Finanţelor Publice să efectueze deducerea procentuală definitivă din declaraţiile de cheltuieli care se vor transmite Comisiei Europene, pentru perioada de programare 2007-2013, cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor art. 2, a sumelor care sunt calculate conform metodologiei prevăzute la art. 1.

    ART. 5

    Se autorizează Autoritatea de Certificare şi Plată din cadrul Ministerului Finanţelor Publice să efectueze operaţiunile de regularizare financiară a sumelor pentru care sau aplicat măsuri de reducere temporară a sumelor declarate la Comisia Europeană, în perioada aprilie-mai 2012.

    ART. 6

    Aplicarea prevederilor art. 57^1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 142/2012, cu modificările şi completările ulterioare, nu exclude obligaţia Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane de a aplica prevederile legale în vigoare privind constatarea, recuperarea creanţelor bugetare şi stabilirea debitorilor, inclusiv pentru cheltuielile realizate în cadrul contractelor de finanţare aferente Programului operaţional sectorial Dezvoltarea resurselor umane şi care au fost verificate cu aplicarea prevederilor oricăror instrucţiuni anterioare Instrucţiunii nr. 62/2012 emise de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

                      PRIM-MINISTRU
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.