Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1135 /2003


privind măsuri suplimentare pentru încadrarea în obiectivele salariale aprobate pentru trimestrele III şi IV din anul 2003, pentru agenţii economici monitorizaţi potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 866/2001


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 14.12.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (14.12.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 107 din Constituţie,

    având în vedere prevederile Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 115/2002 pentru ratificarea amendamentelor la Aranjamentul stand-by dintre România şi Fondul Monetar Internaţional, convenit prin Scrisoarea părţii române din 17 octombrie 2001 şi Decizia Consiliului Directorilor Executivi al Fondului Monetar Internaţional din 31 octombrie 2001, precum şi pentru ratificarea Memorandumului suplimentar de politici economice şi financiare şi a Memorandumului tehnic de înţelegere, convenite prin Scrisoarea părţii române din 12 august 2002 şi Decizia Consiliului Directorilor Executivi al Fondului Monetar Internaţional din 28 august 2002, aprobată prin Legea nr. 668/2002,

    Guvernul României adopta prezenta hotărâre.

    ART. 1

    Fondul de salarii şi numărul mediu de personal pentru agenţii economici monitorizati conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 866/2001 pentru aprobarea Listei cuprinzând agenţii economici prevăzuţi la art. 11 alin. (3) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 79/2001 privind întărirea disciplinei economico-financiare şi alte dispoziţii cu caracter financiar (ordonanţa de urgenţă aprobată cu modificări prin Legea nr. 59/2002) sunt cele prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate pentru anul 2003 potrivit legii.

    ART. 2

    Drepturile salariale ocazionale prevăzute în contractele colective de muncă sau, după caz, în contractele individuale de muncă, încheiate la nivelul agenţilor economici prevăzuţi la art. 1, reprezentând prime ce se acordă cu ocazia sarbatorilor de Craciun, vor fi plătite numai cu încadrarea în fondul de salarii aprobat prin bugetele de venituri şi cheltuieli pe anul 2003, pentru fiecare agent economic.

    ART. 3

    Până la finele anului 2003, agenţii economici prevăzuţi la art. 1 nu vor efectua angajari de personal decât în cazuri strict necesare pentru buna desfăşurare a activităţii, cu avizul ministerului de resort şi, respectiv, al Ministerului Muncii, Solidarităţii şi Familiei, fără ca numărul noilor angajari să depăşească 200 de persoane în cadrul tuturor agenţilor economici monitorizati.

    ART. 4

    Pentru încadrarea în fondul de salarii aprobat prin bugetele de venituri şi cheltuieli pentru anul 2003, Regia Naţionala a Pădurilor şi, respectiv, Societatea Naţionala "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A. vor reduce, faţă de luna iunie 2003, numărul de salariaţi cu contract individual de muncă pe durata determinata, cu cel puţin 3.000 şi, respectiv, cu cel puţin 1.000. Totodată, cele doua unităţi nu vor face angajari până la sfârşitul anului, nu vor acorda prime de Craciun în anul 2003 şi vor reduce numărul de ore ce se pot efectua în afară programului normal de lucru, precum şi numărul de ore ce se pot efectua în timpul nopţii. Numărul mediu anual de salariaţi în bugetele aprobate ale celor două companii în anul 2003 se modifica la nivelul a 28.995 de salariaţi pentru Regia Naţionala a Pădurilor şi 8.984 de salariaţi pentru Societatea Naţionala "Îmbunătăţiri Funciare" - S.A., inclusiv pentru unităţile care se vor crea prin reorganizarea acestei societăţi.

    ART. 5

    (1) Constituie contravenţii depăşirea fondului de salarii sau a numărului mediu de personal stabilite în condiţiile prezentei hotărâri.

    (2) Contravenţia prevăzută la alin. (1) se sancţionează cu amendă de la 50.000.000 lei la 100.000.000 lei, care se aplică conducătorilor agenţilor economici.

    (3) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către persoanele împuternicite din cadrul Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi Ministerului Finanţelor Publice.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.