Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1095 /2009


privind repartizarea către bugetele locale a unor sume pentru operatorii economici care asigură energia termică pentru populaţie


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 16.01.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (16.01.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 8 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 19/2009 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2009 şi al art. 4 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 36/2006 privind instituirea preţurilor locale de referinţă pentru energia termică furnizată populaţiei prin sisteme centralizate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 483/2006, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ARTICOL UNIC


    (1) Se aprobă repartizarea sumei de 75.764 mii lei, cu care a fost suplimentat bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor pe anul 2009 la capitolul 81.01 "Combustibili şi energie", titlul 51 "Transferuri între unităţi ale administraţiei publice", prin Ordonanţa Guvernului nr. 19/2009 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2009, către bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

    (2) Ministerul Administraţiei şi Internelor virează sumele prevăzute în anexă în contul de venituri ale bugetelor locale 21.42.02.32 "Subvenţie pentru compensarea creşterilor neprevizionate ale preţurilor la combustibili".

    (3) Sumele prevăzute la alin. (1) se utilizează exclusiv în scopul achitării obligaţiilor restante către bugetul de stat ale operatorilor economici prevăzuţi în anexă.

    (4) În sensul prezentei hotărâri, prin obligaţii restante către bugetul de stat se înţelege obligaţiile fiscale principale la bugetul de stat, precum şi accesoriile aferente acestora, datorate la data de 31 august 2009 şi neachitate.

    (5) Repartiţia sumelor se realizează în limita valorii compensărilor creşterilor neprevizionate ale preţurilor la combustibili aferente anului 2009, calculate conform art. 4 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 36/2006 privind instituirea preţurilor locale de referinţă pentru energia termică furnizată populaţiei prin sisteme centralizate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 483/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

    (6) Sumele prevăzute la alin. (1), încasate de bugetele locale, se virează în contul 50.70.31 "Disponibil al centralelor electrice de termoficare, conform art. 8 din Ordonanţa Guvernului nr. 19/2009", deschis la Trezoreria Statului pe numele operatorilor economici prevăzuţi în anexă, în termen de cel mult 10 zile de la încasare.

    (7) Din contul prevăzut la alin. (6), operatorii economici pot efectua numai plăţi reprezentând obligaţii restante faţă de bugetul de stat, astfel cum au fost acestea definite la alin. (4), pe bază de ordine de plată pentru Trezoreria Statului, cu confirmarea scrisă a organului fiscal competent în administrarea operatorului economic.

    (8) Sumele încasate de operatorii economici peste nivelul obligaţiilor restante faţă de bugetul de stat se restituie în contul de cheltuieli ale bugetelor locale din care au fost încasate, până la data de 28 decembrie 2009.

    (9) Unităţile administrativ-teritoriale restituie sumele recuperate de la operatorii economici, din contul de venituri ale bugetului local prevăzut la alin. (2), în contul Ministerului Administraţiei şi Internelor din care au fost încasate, până la data de 30 decembrie 2009.

                                 PRIM-MINISTRU

                                    EMIL BOC
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.