Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1066 /2013


pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 25.10.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (25.10.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al art. 4^1 şi art. 13 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societãţilor comerciale, aprobatã prin Legea nr. 44/1998, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al art. 4 lit. d), art. 5^1 alin. (1), art. 10, 22 şi art. 51 lit. b) din Legea nr. 137/2002 privind unele mãsuri pentru accelerarea privatizãrii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, având în vedere prevederile art. 3 şi 177 din Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. 1

    (1) Se aprobã strategia de privatizare a Societãţii de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale "Hidroelectrica" - S.A. Bucureşti, denumitã în continuare societatea, prin:

    a) ofertã publicã de majorare a capitalului social prin aport de capital privat; şi

    b) vânzarea, în cadrul ofertei publice prevãzute la lit. a), cãtre salariaţii, membrii consiliului de administraţie şi pensionarii cu ultimul loc de muncã la societate, a unui numãr de acţiuni reprezentând pânã la 10% din totalul de acţiuni nou-emise, rezultat din diferenţa dintre pachetul de acţiuni nou-emise, conform prevederilor alin. (2) lit. a), şi pachetul de acţiuni alocat pentru exercitarea dreptului de preferinţã al acţionarilor privaţi existenţi, prevãzut la alin. (2) lit. b), prin intermediul asociaţiei/asociaţiilor acesteia/acestora, constituitã/constituite, conform legii.

    (2) Societatea vinde prin oferta publicã de majorare a capitalului social prin aport de capital privat un pachet de acţiuni nou-emise, în urmãtoarele etape:

    a) majorarea capitalului social al societãţii cu un pachet de acţiuni nou-emise reprezentând 18,74% din capitalul social existent;

    b) acordarea dreptului de preferinţã de subscriere la preţul de vânzare al acţiunilor nou-emise în cadrul ofertei publice primare de acţiuni acţionarilor privaţi existenţi ai societãţii, asupra unui pachet de acţiuni nou-emise reprezentând 3,74% din capitalul social existent, proporţional cu cota deţinutã anterior majorãrii capitalului social. Pentru exercitarea dreptului de preferinţã de cãtre acţionarii existenţi la achiziţionarea de acţiuni nou-emise nu se va întocmi un prospect de ofertã publicã potrivit prevederilor specifice pieţei de capital. Acţionarii privaţi existenţi îşi vor putea exercita dreptul de preferinţã la achiziţionarea de acţiuni nou-emise în intervalul perioadei de ofertã. Acţiunile nesubscrise ca urmare a neexercitãrii dreptului de preferinţã de niciunul dintre acţionarii privaţi existenţi vor fi anulate, prin derogare de la prevederile art. 192 alin. (2) lit. b) din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societãţilor comerciale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi a Legii nr. 137/2002 privind unele mãsuri pentru accelerarea privatizãrii, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 577/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;

    c) iniţierea unei oferte publice primare de vânzare de acţiuni prin oferirea spre subscriere, prin metode specifice pieţei de capital, a unui pachet de acţiuni nou-emise reprezentând 15% din capitalul social existent anterior majorãrii capitalului social.

    (3) Salariaţii, membrii consiliului de administraţie şi pensionarii cu ultimul loc de muncã la societate îşi pot exercita dreptul de a cumpãra acţiuni, prin intermediul asociaţiei/asociaţiilor acesteia/acestora, constituitã/constituite, conform legii, în perioada de derulare a ofertei publice primare de acţiuni prevãzute la alin. (1) lit. a).

    (4) Preţul de vânzare al acţiunilor care urmeazã a fi achiziţionate conform alin. (3) este egal cu preţul de vânzare al acţiunilor nou-emise în cadrul ofertei publice primare de acţiuni.

    (5) Acţiunile nesubscrise conform alin. (3) vor fi realocate cãtre ceilalţi investitori subscriitori în cadrul ofertei publice. Mecanismul de realocare va fi prevãzut în prospectul de ofertã publicã.

    ART. 2

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.