Inapoi la Cautare

GHID din /2008


pentru Programul prioritar naţional pentru reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul mic urban


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 19.08.2008 și 11.04.2011 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 19.08.2008 și 11.04.2011 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. Cadrul general al Programului

    Programul prioritar naţional pentru reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul mic urban, instituit prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2006 privind înfiinţarea, organizarea şi desfăşurarea activităţii aşezămintelor culturale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 143/2007, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2006, reprezintă o iniţiativă a Guvernului României, dedicată creşterii calităţii vieţii culturale în mediul mic urban prin extinderea şi susţinerea infrastructurii culturale existente şi prin diversificarea ofertei culturale.

    Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor va implementa Programul prioritar naţional pentru reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul mic urban, denumit în continuare Programul, prin Compania Naţională de Investiţii "C.N.I." - S.A., aflată sub autoritatea acestuia, în condiţiile prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 25/2001 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii "C.N.I." - S.A., aprobată cu modificări prin Legea nr. 117/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

    Finanţarea se va realiza din sume alocate de la bugetul de stat, din fonduri externe rambursabile şi nerambursabile şi din alte surse, în condiţiile legii, conform prevederilor art. 21 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2006.

    Pentru realizarea şi implementarea obiectivelor Programului Ministerul Culturii şi Cultelor împreună cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, în temeiul prevederilor art. 23 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2006, elaborează prezentul ghid operaţional aprobat prin ordin comun de ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor şi ministrul culturii şi cultelor.

    Perioada de implementare a Programului este 2008-2010.

    2. Glosar de termeni

    În sensul prezentului ghid operaţional, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:

    a) Aşezămintele culturale, în conformitate cu prevederile Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2006, sunt persoane juridice de drept public sau privat, indiferent de forma de organizare şi finanţare, care desfăşoară activităţi în domeniul cultural, de informare şi de educaţie permanentă, reprezentând servicii culturale de utilitate publică, cu rol în asigurarea coeziunii sociale şi a accesului comunitar la informaţie.

    b) Solicitant, autoritate publică locală din mediul mic urban (singură sau în parteneriat cu alte instituţii publice ori cu organizaţii neguvernamentale din ţară sau din străinătate), care solicită reabilitarea şi dotarea unui aşezământ cultural în cadrul Programului.

    c) Cererea de reabilitare, modernizare a infrastructurii culturale şi dotare a aşezămintelor culturale din mediul mic urban, denumită în continuare cerere, reprezintă documentul prin care solicitantul cere reabilitarea, modernizarea şi dotarea aşezământului cultural în sensul prezentului ghid operaţional.

    d) Comisia pentru evaluarea şi selecţia proiectelor, denumită în continuare Comisia, instituită în conformitate cu prevederile Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2006, aprobă cererile depuse de aplicanţi, pe baza criteriilor stabilite prin prezentul ghid operaţional.

    e) Criteriile de eligibilitate reprezintă elementele/principiile în baza cărora cererea poate fi admisă în etapa de evaluare şi selecţie.

    f) Mediul mic urban, în conformitate cu prevederile Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2006, este alcătuit din localităţile urbane de rangul III, oraşe definite potrivit prevederilor Legii nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a IV-a - Reţeaua de localităţi, cu modificările şi completările ulterioare.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic