Inapoi la Cautare

DECIZIE 943 /2007


privind sancţionarea Societăţii Comerciale "Carpatica Asig" - S.A.


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 26.11.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (26.11.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    - prevederile art. 48^1 alin. (2) din Legea nr. 136/1995, cu modificările şi completările ulterioare, care stipulează faptul că: "Contractul de asigurare atestă existenţa asigurării de răspundere civilă pentru pagube produse prin accidente de autovehicule. Încheierea contractului de asigurare de răspundere civilă pentru pagube produse prin accidente de vehicule se dovedeşte cu poliţa de asigurare/documentul Carte Verde.";

    - art. 6 din Normele privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 113.133/2006, care stipulează faptul că: "Documentul de asigurare obligatorie RCA eliberat de un asigurător RCA, în schimbul unei prime plătite de proprietarul sau utilizatorul unui autovehicul, garantează, pentru perioada de valabilitate înscrisă, despăgubirea prejudiciilor provocate prin accidente de autovehicule produse în limitele teritoriale de acoperire, în conformitate cu prevederile prezentelor norme sau cu dispoziţiile legislaţiei privind asigurarea obligatorie RCA, în vigoare la data accidentului, a statului în care acesta s-a produs."

    2. Societatea Comercială "Carpatica Asig" - S.A. refuză în mod nejustificat plata integrală a despăgubirilor, prin limitarea orei de manoperă pentru reparaţiile efectuate la ora de manoperă practicată de unităţile reparatoare cu care Societatea Comercială "Carpatica Asig" - S.A. are încheiate convenţii de colaborare, neţinând cont de prevederile Normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 113.133/2006.

    Acestea prevăd la art. 52 alin. (3): "Cuantumul pagubei la autovehicule este egal cu costul reparaţiilor părţilor componente sau ale pieselor avariate ori cu costul de înlocuire a acestora, inclusiv cheltuielile pentru materiale, precum şi cele de demontare şi montare aferente reparaţiilor şi înlocuirilor necesare ca urmare a pagubelor produse prin respectivul accident de autovehicul, stabilite la preţurile practicate de unităţile de specialitate. Prin unităţi de specialitate se înţelege persoanele juridice legal autorizate, care au în obiectul lor de activitate comercializarea de autovehicule, părţi componente, piese înlocuitoare şi materiale pentru acestea, cu excepţia celor în regim de consignaţie, şi/sau executarea de lucrări de întreţinere şi reparaţie la autovehicule."

    Faţă de aceste motive, pentru faptele nelegale reţinute de organele de control în sarcina Societăţii Comerciale "Carpatica Asig" - S.A., şi anume încălcarea prevederilor art. 33 alin. (4) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, a prevederilor art. 48^1 alin. (2) din Legea nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, precum şi a prevederilor art. 6 şi 52 alin. (3) din Normele privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 113.133/2006, fapte ce constituie contravenţii conform art. 39 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, şi art. 63 lit. a) din Legea nr. 136/1995, cu modificările şi completările ulterioare, în scopul apărării drepturilor asiguraţilor şi al promovării stabilităţii activităţii de asigurare în România, în temeiul art. 39 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu prevederile art. 63 alin. (2) lit. a) şi e) din Legea nr. 136/1995, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât, în şedinţa din data de 24 octombrie 2007, sancţionarea Societăţii Comerciale "Carpatica Asig" - S.A. cu interzicerea temporară, pentru o perioadă de 30 de zile, a practicării asigurării RCA, drept care emite următoarea decizie:

    ART. 1

    Societatea Comercială "Carpatica Asig" - S.A., cu sediul în Str. Autogării nr. 1, municipiul Sibiu, judeţul Sibiu, înregistrată la oficiul registrului comerţului cu nr. J32/1.053/29.11.1996, cod unic de înregistrare R8990884, reprezentată de doamna Maria Coşa, în calitate de director general, se sancţionează cu interzicerea temporară a practicării asigurării RCA pentru o perioadă de 30 de zile, în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile art. 63 alin. (2) lit. a) şi e) din Legea nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 2

    (1) Împotriva prezentei decizii Societatea Comercială "Carpatica Asig" - S.A. poate face plângere la Curtea de Apel Bucureşti, în termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia, conform art. 40 din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) În conformitate cu art. 40 alin. (2) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, plângerea adresată Curţii de Apel Bucureşti nu suspendă, pe timpul soluţionării acesteia, executarea măsurii sancţionatorii dispuse de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

    ART. 3

    Prezenta decizie de sancţionare se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform art. 9 alin. (2) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

             Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor,

                                Angela Toncescu

    Bucureşti, 5 noiembrie 2007.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.