Inapoi la Cautare

DECIZIE 494 /2012


privind aprobarea cererii de retragere a autorizaţiei de funcţionare şi încetarea activităţii de broker de asigurare a Societăţii Comerciale GIO GROUP - Broker de Asigurare - S.R.L.


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 15.08.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (15.08.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Amiral Constantin Bălescu nr. 18, sectorul 1, cod de înregistrare fiscală 14045240/01.07.2001, reprezentată legal prin preşedinte, în temeiul art. 4 alin. (19) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare,

    în baza Hotărârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, consemnată în extrasul procesului-verbal al şedinţei din data de 14 august 2012, în cadrul căreia au fost analizate rezultatele controlului efectuat la Societatea Comercială GIO GROUP - Broker de Asigurare - S.R.L., cu sediul social în Chişineu-Criş, Str. Înfrăţirii nr. 112, judeţul Arad, număr de ordine în registrul comerţului J02/1990/14.11.2008, codul unic de înregistrare 24750026, înmatriculată în Registrul brokerilor de asigurare cu nr. RBK552/05.02.2009, reprezentată de domnul Dumitru Lusca, în calitate de administrator/director executiv,

    a constatat următoarele:

    1. La data controlului, Societatea Comercială GIO GROUP - Broker de Asigurare - S.R.L. nu are asistenţi în brokeraj înscrişi în Jurnalul asistenţilor în brokeraj, situaţie ce este în concordanţă cu datele înscrise în Registrul intermediarilor menţinut de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

    2. Societatea Comercială GIO GROUP - Broker de Asigurare - S.R.L. a notificat societăţile de asigurare cu privire la hotărârea de retragere, la cerere, a autorizaţiei de funcţionare ca broker de asigurare şi a reziliat contractele de intermediere, solicitând totodată situaţia eventualelor debite (prime de asigurare/documente cu regim special) faţă de acestea şi pentru care au fost primite confirmări cu excepţia următoarelor societăţi: Societatea Comercială de Asigurare-Reasigurare Astra - S.A., Generali România Asigurare Reasigurare - S.A., Omniasig Vienna Insurance Group - S.A., Uniqa Asigurări - S.A.

    3. La data controlului, Societatea Comercială GIO GROUP - Broker de Asigurare - S.R.L. a iniţiat procedura de notificare a asiguraţilor cu privire la hotărârea de retragere, la cerere, a autorizaţiei de funcţionare ca broker de asigurare (încetarea activităţii) şi îndrumarea acestora direct către asigurători, pentru gestionarea contractelor de asigurare aflate în derulare.

    4. La data controlului nu au fost identificate litigii pe rolul instanţelor de judecată ale Societăţii Comerciale GIO GROUP - Broker de Asigurare - S.R.L. cu societăţile de asigurare şi/sau reasigurare, cu foştii clienţi (asiguraţi), salariaţi şi cu foştii colaboratori.

    5. Societatea Comercială GIO GROUP - Broker de Asigurare - S.R.L. nu are datorii către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor în contul taxei de funcţionare.

    Faţă de motivele de fapt şi de drept arătate, având în vedere şi Hotărârea asociatului unic al Societăţii Comerciale GIO GROUP - Broker de Asigurare - S.R.L. nr. 1 din 28 mai 2012 şi Adresa înregistrată la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor cu nr. 18.354 din 5 iunie 2012, prin care s-a solicitat retragerea, la cerere, a autorizaţiei de funcţionare ca broker de asigurare a societăţii, în scopul apărării dreptului asiguraţilor şi al promovării stabilităţii activităţii de asigurare în România,

    Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor decide:

    ART. 1

    În conformitate cu prevederile art. 5 lit. g) coroborate cu prevederile art. 35 alin. 7 lit. e) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare, se aprobă, la cerere, încetarea activităţii de broker de asigurare, precum şi retragerea autorizaţiei de funcţionare acordate Societăţii Comerciale GIO GROUP - Broker de Asigurare - S.R.L., cu sediul social în Chişineu-Criş, Str. Înfrăţirii nr. 112, judeţul Arad, număr de ordine în registrul comerţului J02/1990/14.11.2008, codul unic de înregistrare 24750026, înmatriculată în Registrul brokerilor de asigurare cu nr. RBK-552/05.02.2009, reprezentată de domnul Dumitru Lusca, în calitate de administrator/director executiv.

    ART. 2

    După data retragerii autorizaţiei, brokerului de asigurare i se interzic desfăşurarea activităţilor de negociere şi încheiere de noi contracte de asigurare pentru persoanele fizice sau juridice, acordarea de asistenţă pe durata derulării contractelor în curs ori în legătură cu regularizarea daunelor, precum şi desfăşurarea oricăror operaţiuni specifice brokerilor de asigurare, astfel cum sunt definite în Legea nr. 32/2000 , cu modificările şi completările ulterioare.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.