Inapoi la Cautare

DECIZIE 3280 /2004


privind interzicerea temporară a activităţii Societăţii Comerciale "Astop Prest" - S.R.L.


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.02.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.02.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, cu sediul social în municipiul Bucureşti, str. Amiral Constantin Bălescu nr. 18, sectorul 1, cod de înregistrare fiscală 14045240 din 1 iunie 2001, reprezentată legal de preşedinte, în temeiul art. 4 alin. (19) şi al art. 39 alin. (5) din Legea nr. 32/2000 privind societăţile de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare,

    în baza hotărârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, adoptată în şedinţa din data de 30 martie 2004, conform prevederilor art. 4 alin. (22)-(24^1 ) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, în cadrul căreia a fost analizată documentaţia aferentă Notei de constatare nr. 14.069 din 24 martie 2004,

    în conformitate cu atribuţiile prevăzute la art. 8 alin. 2 lit. k) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, şi în baza Deciziei nr. 3.203 din 7 ianuarie 2004, organele de specialitate ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor - Reprezentanţa Cluj au efectuat un control la Societatea Comercială "Astop Prest" - S.R.L., cu sediul în municipiul Oradea, str. Dimitrie Cantemir nr. 24-30, judeţul Bihor, înregistrată la oficiul registrului comerţului cu nr. J 05/77/1995, cod unic de înregistrare nr. 7109170, reprezentată legal în timpul controlului de doamna Cerasela Nerghes, în calitate de administrator/director general, şi domnul Vasile Verigoi, în calitate de asociat.

    Controlul efectuat de organele de specialitate ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor - Reprezentanţa Cluj a avut ca obiect verificarea activităţii brokerului de asigurare, conform Tematicii de control de fond nr. 10.285 din 29 octombrie 2002; verificarea a avut la bază documentele şi situaţiile prezentate şi întocmite sub responsabilitatea conducerii brokerului de asigurare.

    Rezultatele acţiunii de analiză şi control au fost concretizate în Nota de constatare, semnată fără obiecţiuni de Societatea Comercială "Astop Prest" - S.R.L., înregistrată cu nr. 424 din 17 martie 2004 la societatea sus-menţionată, iar la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor - Reprezentanţa Cluj sub nr. 15.023 din 3 martie 2004.

    În urma analizării constatărilor cuprinse în actul de control, au fost reţinute următoarele:

    Brokerul de asigurare a înregistrat alte venituri decât cele din comisioanele acordate de asigurători, din chirii şi servicii de consultanţă.

    Tipurile de contracte încheiate sunt următoarele:

    ● închirierea spaţiilor pe care brokerul de asigurare le deţine;

    ● consultanţă acordată asigurătorului, contracte-cadru în care brokerul se obligă la efectuarea de studii de piaţă, acordare de know-how şi îndrumare a personalului asigurătorului pentru creşterea capacităţii de pregătire a acestuia, promovarea imaginii asigurătorului etc.

    În baza acestor contracte au fost încasate sume de bani fără înscrisuri suplimentare, cum ar fi:

    - liste întocmite cu personalul asigurătorului care a beneficiat de pregătire;

    - studiile de piaţă care trebuiau predate asigurătorului;

    - contorizări ale activităţii de promovare a imaginii asigurătorului etc.

    În cazul contractelor de asigurare R.C.A. şi Carte Verde, încheiate de Societatea Comercială "Astop Prest" S.R.L. cu societăţi de asigurare autorizate potrivit legii (anexele nr. 8, 10, 11 şi 17 din nota de constatare), brokerul de asigurare a practicat un nivel al comisioanelor mai mare de 8%, nerespectând astfel prevederile art. 1 alin. (3) din Normele privind aplicarea legii în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse terţilor prin accidente de autovehicule şi autorizarea asigurătorilor care vor practica această asigurare în anul 2003, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 9/2002 (abrogat prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 3.113/2003), şi, mai mult, aceste modificări ale comisioanelor nu au fost prevăzute în actele adiţionale la contracte.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.