Inapoi la Cautare

DECIZIE 263 /2010


privind schimbarea în parte a Hotărârii arbitrale din data de 9 martie 2009 având ca obiect forma finală a Metodologiei privind stabilirea remuneraţiilor cuvenite titularilor de drepturi de autor şi titularilor de drepturi conexe pentru retransmiterea prin cablu


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 18.11.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (18.11.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Admite apelurile formulate de apelanţii Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR) - Bucureşti, sectorul 1, bd. Nicolae Titulescu nr. 88 B, Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România - Asociaţia Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFARARGOA) - Bucureşti, sectorul 1, str. Dem I. Dobrescu nr. 4-6, corp B, et. 3, ap. camera 44, şi Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu - Bucureşti, sectorul 1, str. Av. Mircea Zorileanu nr. 18, et. 6, împotriva Hotărârii arbitrale din 9 martie 2009, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, din data de 7 aprilie 2009, ca urmare a Deciziei ORDA nr. 44/26.03.2009 a directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, în contradictoriu cu intimaţii Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) - Bucureşti, sectorul 1, str. Jules Michelet nr. 15-17, et. 2, ap. 11, Societatea pentru Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual - Societatea Autorilor Români din Audiovizual (DACIN SARA) - sectorul 1, Bucureşti, str. Dem I. Dobrescu nr. 4-6, bl. intr. B, et. 3, ap. cam. 50-52, Societatea de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor (COPYRO) - Bucureşti, sectorul 2, str. Paleologu nr. 5A, et. 3, ap. 3, Societatea de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor din Domeniul Artelor Vizuale (VISARTA) - sectorul 5, Bucureşti, str. Fabrica de Chibrituri nr. 9-11, Asociaţia pentru Drepturile Producătorilor de Fonograme din România (ADPFR) - Bucureşti, sectorul 1, str. Ştirbei Vodă nr. 103, bl. 24 A, et. 2, ap. 6, S.C. UPC ROMÂNIA - S.R.L. - UPC - Bucureşti, sectorul 1, Şos. Nordului nr. 62D, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA) - Bucureşti, sectorul 1, Calea Victoriei nr. 141, intervenient S.C. ROMTELECOM - S.A. - Bucureşti, sectorul 1, Str. Gârlei nr. 1B.

    Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de S.C. ROMTELECOM - S.A.

    Dispune modificarea metodologiilor stabilite prin hotărârea tribunalului arbitral referitor la procentele în care se datorează remuneraţiile lunare, la eliminarea pct. 6 şi a menţiunilor referitoare la colectorul unic.

    Stabileşte forma finală a metodologiei, cu renumerotarea punctelor subsecvente pct. 5, astfel:

    "Metodologie privind stabilirea remuneraţiilor cuvenite titularilor de drepturi de autor şi titularilor de drepturi conexe pentru retransmiterea prin cablu

    1. În sensul prezentei metodologii, prin utilizare se înţelege retransmiterea simultană, nealterată, integrală prin fir, prin cablu, prin fibră optică sau prin orice alt procedeu similar ori printr-un sistem de radiodifuzare prin unde ultrascurte, pentru recepţionarea de către public a unei transmisii iniţiale, cu sau fără fir, prin satelit, inclusiv prin sistem digital, de servicii de programe de radiodifuziune şi/sau televiziune destinate recepţionării de către public a operelor muzicale, operelor cinematografice sau altor opere audiovizuale, operelor scrise, operelor din domeniul artelor vizuale, a videogramelor şi a fonogramelor.

    2. Utilizator, în sensul prezentei metodologii, este persoana fizică sau persoana juridică ce realizează activităţi de retransmitere prin cablu sau prin satelit, inclusiv prin sistem digital, aşa cum a fost definit la pct. 1.

    3. Utilizarea reglementată de prezenta metodologie se poate realiza numai după obţinerea din partea organismului de gestiune colector unic a autorizaţiei sub formă de licenţă neexclusivă în schimbul unei remuneraţii lunare, potrivit prezentei metodologii şi conform tabelului următor:

    TABEL

	

┌──────────────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│ Categoriile de titulari de drepturi │Anul 2009 şi│
│ │ următorii/ │
│ │Remuneraţii │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Autori de opere muzicale │ 1,35% │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Autori de opere audiovizuale │ 1,50% │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Autori de opere scrise │ 0,12% │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Autori de opere din domeniul artelor vizuale │ 0,03% │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Artişti - prestaţii artistice fixate pe fonograme │ 0,25% │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Artişti - prestaţii artistice din domeniul audiovizual│ 0,50% │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Producători de fonograme │ 0,25% │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Producători de videograme │ 0,50% │
└──────────────────────────────────────────────────────┴────────────┘


    4. Utilizatorul are obligaţia de a achita, prin intermediul organismelor de gestiune, remuneraţiile procentuale prevăzute în tabelul de mai sus, determinate din baza de calcul, reprezentând drepturile patrimoniale de autor şi conexe dreptului de autor. Plata remuneraţiilor prevăzute în tabelul care face parte integrantă din prezenta metodologie se va face către organismele de gestiune colectivă desemnate prin decizie a directorului general al Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, colectoare ale remuneraţiilor pentru fiecare categorie de drepturi patrimoniale de autor şi conexe dreptului de autor.

    5. Baza de calcul al remuneraţiilor reprezentând drepturile patrimoniale ale titularilor de drepturi de autor şi de drepturi conexe, datorate de utilizatori, este constituită din totalitatea veniturilor brute lunare obţinute din activitatea de retransmitere de servicii de programe de radiodifuziune şi/sau de televiziune, fără TVA, dacă este cazul, iar în lipsa acestora, din totalitatea cheltuielilor ocazionate de utilizare.

    6. Utilizatorii au obligaţia să comunice organismelor de gestiune colectivă, până la data de 15 a fiecărei luni, un raport privind serviciile de programe retransmise în luna precedentă. Raportul va cuprinde pentru luna de raportare: lista serviciilor de programe de radiodifuziune şi/sau de televiziune retransmise, numărul de abonaţi şi valoarea abonamentului, precum şi baza de calcul asupra căreia se aplică procentele din tabel. Raportul va fi însoţit de o adresă de înaintare purtând numele reprezentantului legal, semnătura şi ştampila utilizatorului, adresă prin care va fi confirmată pe propria răspundere veridicitatea informaţiilor ce sunt conţinute în raport şi în documentele anexate acestuia. Listele prezentate constituie baza de repartizare a remuneraţiilor încasate de organismele de gestiune colectivă din domeniul dreptului de autor şi al drepturilor conexe. Informaţiile ce fac obiectul raportării pot fi transmise şi în format electronic.

    7. Remuneraţia se plăteşte până la data de 20 a lunii următoare celei pentru care este datorată.

    8. Ori de câte ori un organism de gestiune colectivă solicită în scris, utilizatorul are obligaţia de a-i comunică acestuia copii certificate pe propria răspundere de pe documentele financiarcontabile de sinteză pe baza cărora se determină baza de calcul, semnate de reprezentantul legal.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.