Inapoi la Cautare

DECIZIE 2308 /2016


privind aprobarea, la cerere, a retragerii autorizaţiei de funcţionare a Societăţii BEST BROKER - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L.


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 21.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (21.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Autoritatea de Supraveghere Financiară, cu sediul în Splaiul Independenţei nr. 15, sectorul 5, Bucureşti, cod de înregistrare fiscală 31588130, cu respectarea prevederilor art. 13 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 113/2013, cu modificările şi completările ulterioare,

    având în vedere prevederile art. 2 alin. (1) lit. b) şi art. 6 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 113/2013, cu modificările şi completările ulterioare,

    în cadrul şedinţei din data de 7 decembrie 2016, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a analizat rezultatele controlului inopinat desfăşurat la Societatea BEST BROKER - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L., cu sediul social în municipiul Bucureşti, strada General Nicolae Dona nr. 22-24, apartamentul 7, camera 1, sectorul 1, înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu nr. J40/15139/2003, cod unic de înregistrare 15893337/2003 şi înscrisă în Registrul brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare al Autorităţii de Supraveghere Financiară cu numărul RBK-200/2004, reprezentată de doamna Alexe Daniela, administrator şi director general al societăţii,

    constatându-se următoarele:

    1. Prin Hotărârea nr. 9 din 14 iunie 2016 a Adunării generale extraordinare a asociaţilor Societăţii BEST BROKER - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L. s-a aprobat "renunţarea de către societate la activitatea de broker de asigurare, urmând a fi solicitată Autorităţii de Supraveghere Financiară retragerea autorizaţiei de funcţionare ca broker de asigurare".

    2. A fost verificată situaţia financiară a Societăţii BEST BROKER - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L., astfel că, la data de 30 iunie 2016, aceasta a înregistrat profit în sumă de 994 lei.

    3. Societatea BEST BROKER - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L. a notificat toate societăţile de asigurare cu care a colaborat cu privire la decizia de încetare a activităţii şi intenţia de reziliere a contractelor de intermediere/mandat/brokeraj în asigurări.

    4. Societatea BEST BROKER - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L. a solicitat tuturor societăţilor de asigurare cu care a colaborat informaţii referitoare la situaţia decontărilor (prime intermediate şi documente cu regim special).

    5. Societatea BEST BROKER - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L. a înştiinţat clienţii cu privire la decizia de încetare a activităţii începând cu data de 5 octombrie 2016 şi i-a îndrumat pentru plata primelor de asigurare la contractele aflate în derulare direct către societăţile de asigurare şi/sau de reasigurare emitente ale acestora.

    6. Societatea BEST BROKER - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L. are litigii pe rolul instanţelor de judecată din România cu o societate de asigurare, cu Autoritatea de Supraveghere Financiară şi cu un fost angajat.

    7. La data de 30 iunie 2016, Societatea BEST BROKER - BROKER DE ASIGURARE - S.R.L. nu figurează cu debite faţă de Autoritatea de Supraveghere Financiară în contul taxei de funcţionare.

    Faţă de motivele de fapt şi de drept arătate, în scopul apărării drepturilor asiguraţilor şi al promovării stabilităţii activităţii de asigurare în România,

    Autoritatea de Supraveghere Financiară emite următoarea decizie:

    ART. 1

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic