Inapoi la Cautare

DECIZIE 2307 /2016


privind aprobarea, la cerere, a retragerii autorizaţiei de funcţionare a Societăţii CAROM - BROKER DE ASIGURARE - S.A.


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 16.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (16.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Autoritatea de Supraveghere Financiară, cu sediul în Splaiul Independenţei nr. 15, sectorul 5, Bucureşti, cod de înregistrare fiscală 31588130, cu respectarea prevederilor art. 13 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 113/2013, cu modificările şi completările ulterioare,

    având în vedere prevederile art. 2 alin. (1) lit. b) şi art. 6 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 113/2013, cu modificările şi completările ulterioare,

    în cadrul şedinţei din data de 7 decembrie 2016, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a analizat rezultatele controlului inopinat desfăşurat la Societatea CAROM - BROKER DE ASIGURARE - S.A., cu sediul social în Bulevardul Unirii nr. 23, bloc 13, scara 2, etaj 6, apartament 41, sectorul 4, municipiul Bucureşti, înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu nr. J40/306/1991, cod unic de înregistrare 329640/1992 şi înscrisă în Registrul brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare al Autorităţii de Supraveghere Financiară cu numărul RBK-104, reprezentată de doamna Cernătescu Elena-Rodica, în calitate de administrator şi director executiv al societăţii,

    constatându-se următoarele:

    1. Prin Hotărârea FN/29 septembrie 2016 a Consiliului de administraţie al Societăţii CAROM - BROKER DE ASIGURARE - S.A. s-a decis: "să se transmită la A.S.F. o solicitare în vederea retragerii autorizaţiei de funcţionare/încetării activităţii de broker de asigurare, ca urmare a Hotărârii A.G.A. prin care s-a aprobat schimbarea obiectului de activitate".

    2. A fost verificată situaţia financiară a Societăţii CAROM - BROKER DE ASIGURARE - S.A., astfel că, la data de 30 septembrie 2016 s-a constatat că aceasta a înregistrat o pierdere în sumă de 116.650 lei.

    3. Societatea CAROM - BROKER DE ASIGURARE - S.A. a notificat toate societăţile de asigurare cu care a colaborat cu privire la decizia de încetare a activităţii de intermediere în asigurări şi intenţia de reziliere a contractelor de intermediere/brokeraj în asigurări.

    4. Societatea CAROM - BROKER DE ASIGURARE - S.A. a solicitat tuturor societăţilor de asigurare cu care a colaborat informaţii referitoare la situaţia decontărilor (prime intermediate şi documente cu regim special).

    5. Societatea CAROM - BROKER DE ASIGURARE - S.A. a notificat toţi asiguraţii, cu privire la încetarea activităţii de intermediere în asigurări, începând cu data de 27 septembrie 2016, şi i-a îndrumat pentru plata primelor de asigurare la contractele aflate în derulare direct către societăţile de asigurare emitente ale acestora.

    6. Societatea CAROM - BROKER DE ASIGURARE - S.A. nu are înregistrat niciun litigiu pe rolul instanţelor de judecată din România sau alte state, cu societăţile de asigurare, intermediari în asigurări, clienţi sau foşti clienţi, alte persoane fizice şi juridice în legătură cu contractele de intermediere, precum şi cu angajaţi sau foşti angajaţi, asistenţi în brokeraj.

    7. La data de 30 septembrie 2016, Societatea CAROM - BROKER DE ASIGURARE - S.A. nu figurează cu debite faţă de Autoritatea de Supraveghere Financiară, în contul taxei de funcţionare.

    Faţă de motivele de fapt şi de drept arătate, în scopul apărării drepturilor asiguraţilor şi al promovării stabilităţii activităţii de asigurare în România,

    Autoritatea de Supraveghere Financiară emite următoarea decizie:

    ART. 1

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic