Inapoi la Cautare

DECIZIE 160 /2012


privind sancţionarea Societăţii de Asigurare-Reasigurare LIG INSURANCE - S.A. cu interzicerea temporară a exercitării activităţii


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 25.02.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (25.02.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (1) Societăţii prevăzute la art. 1, precum şi dezmembrămintelor acesteia li se interzic temporar desfăşurarea activităţii de asigurare şi/sau de reasigurare, respectiv subscrierea de noi riscuri şi încasarea de prime aferente acestora, până la data aprobării de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a directorului general adjunct, a conducătorului activităţii juridice şi a conducătorului activităţii economico-financiare.

    (2) Societatea de Asigurare-Reasigurare LIG INSURANCE - S.A. îşi va îndeplini obligaţiile faţă de persoanele asigurate, beneficiare sau păgubite, asumate înainte de publicarea prezentei decizii în Monitorul Oficial al României, Partea I, prin contractele de asigurare, în conformitate cu prevederile legale, precum şi faţă de salariaţi şi pe cele rezultate din executarea contractelor de orice natură încheiate cu orice persoană fizică ori juridică.

    (3) În perioada interzicerii temporare a activităţii de asigurare şi/sau de reasigurare, Societatea de Asigurare-Reasigurare LIG INSURANCE - S.A. are obligaţia de a transmite Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor rapoartele, raportările, analizele, documentele şi informaţiile la termenele şi în forma prevăzute de legislaţia în vigoare.

    (4) În termen de 3 zile de la data comunicării prezentei decizii, Societatea de Asigurare-Reasigurare LIG INSURANCE - S.A. are obligaţia notificării tuturor intermediarilor în asigurări cu care colaborează cu privire la interzicerea temporară a desfăşurării activităţii de asigurare şi la faptul că aceştia nu mai pot subscrie riscuri noi în numele şi pe seama Societăţii de Asigurare-Reasigurare LIG INSURANCE - S.A. şi nu mai pot încasa primele de asigurare aferente acestora. Intermediarii în asigurări pot încasa prime de asigurare aferente contractelor de asigurare încheiate anterior publicării prezentei decizii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    (5) Nerespectarea şi/sau neîndeplinirea în mod corespunzător a dispoziţiilor prezentei decizii atrag/atrage răspunderea civilă, penală sau contravenţională a persoanelor vinovate pentru prejudiciile cauzate intereselor legitime şi drepturilor asiguraţilor şi ale oricăror persoane prejudiciate, potrivit legii.

    ART. 3

    Reluarea activităţii Societăţii de Asigurare-Reasigurare LIG INSURANCE - S.A. se dispune prin decizie motivată a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

    ART. 4

    (1) Împotriva prezentei decizii, Societatea de Asigurare-Reasigurare LIG INSURANCE - S.A. poate face plângere la Curtea de Apel Bucureşti, în termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia, conform art. 40 alin. (1) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) În conformitate cu art. 40 alin. (2) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, plângerea adresată Curţii de Apel Bucureşti nu suspendă, pe timpul soluţionării acesteia, executarea măsurii sancţionatoare dispuse de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

    ART. 5

    Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform prevederilor art. 9 din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, şi în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene.

         Preşedintele Comisiei de Supraveghere

                    a Asigurărilor,

                  Constantin Buzoianu

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.