Inapoi la Cautare

DECIZIE 1084 /2010


referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 6 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 94/2009 pentru asigurarea continuităţii activităţii unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 06.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (06.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Augustin Zegrean - preşedinte

    Acsinte Gaspar - judecător

    Petre Lăzăroiu - judecător

    Iulia Antoanella Motoc - judecător

    Ion Predescu - judecător

    Puskas Valentin Zoltan - judecător

    Ioana Marilena Chiorean - magistrat-asistent

    Cu participarea reprezentantului Ministerului Public, procuror Antonia Constantin.

    Pe rol se află soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art. 6 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 94/2009 pentru asigurarea continuităţii activităţii unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, excepţie ridicată de Primarul Municipiului Mangalia şi Municipiul Mangalia, prin primar, în Dosarul nr. 1.448/36/2009 al Curţii de Apel Constanţa - Secţia comercială, maritimă şi fluvială, contencios administrativ şi fiscal.

    La apelul nominal se constată lipsa părţilor, faţă de care procedura de citare a fost legal îndeplinită.

    Cauza fiind în stare de judecată, preşedintele Curţii acordă cuvântul reprezentantului Ministerului Public. Acesta pune concluzii de respingere, ca devenită inadmisibilă, a excepţiei de neconstituţionalitate, invocând Decizia Curţii Constituţionale nr. 1.555/2009.

                                    CURTEA,

având în vedere actele şi lucrările dosarului, constată următoarele:

    Prin Încheierea din 18 decembrie 2009, pronunţată în Dosarul nr. 1.448/36/2009, Curtea de Apel Constanţa - Secţia comercială, maritimă şi fluvială, contencios administrativ şi fiscal a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 6 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 94/2009 pentru asigurarea continuităţii activităţii unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului. Excepţia a fost ridicată de Primarul Municipiului Mangalia şi Municipiul Mangalia într-o cauză de contencios administrativ privind o acţiune de suspendare a executării unui act administrativ.

    În motivarea excepţiei de neconstituţionalitate autorii acesteia susţin, în esenţă, că activitatea de control din partea administraţiei publice centrale, exercitată, potrivit dispoziţiilor de lege criticate, prin organele aflate în subordinea Guvernului, încalcă principiile de bază ale administraţiei publice locale, înscrise în art. 120 din Constituţie. Totodată, emiterea ordonanţei de urgenţă atacate nu se justifică prin prisma celor trei condiţii cumulative prevăzute de art. 115 alin. (4) din Legea fundamentală, în sensul că se putea apela la un alt instrument de legiferare, în lipsa unei reale situaţii extraordinare, ceea ce conduce, de asemenea, la încălcarea principiului separaţiei puterilor în stat şi al preeminenţei dreptului.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic