Inapoi la Cautare

CONTRACT din /2020


pentru perioada 2020-31 decembrie 2021 al Societăţii Comerciale Transferoviar Călători S.R.L.


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (28.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

, cu modificările şi completările ulterioare, şi pentru definirea trenurilor de călători în funcţie de serviciile oferite de operatorii de transport feroviar de călători. În situaţiile în care restricţiile de viteză impuse de Compania Naţională de Căi Ferate «C.F.R.» - S.A. sau posibilităţile de încadrare în grafic vor conduce la scăderea vitezelor comerciale pe anumite sectoare din parcursul trenurilor, categoria trenurilor va fi stabilită de "Transferoviar Călători S.R.L." în funcţie de calitatea confortului şi a serviciilor oferite la bord.

    (8) Strategia de dezvoltare şi modernizare a "Transferoviar Călători S.R.L." va fi în concordanţă cu legislaţia europeană în domeniul transportului feroviar de călători şi va asigura condiţiile necesare pentru îndeplinirea obligaţiilor de stat membru al Uniunii Europene;

    (9) "Transferoviar Călători S.R.L." se obligă să promoveze o politică tarifară în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 56/2011
 pentru stabilirea principiilor de aplicare a tarifelor de deservire generală în transportul feroviar public de călători, aprobată prin Legea nr. 21/2012
, în condiţiile legii, coroborat cu prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. 1050/2013
 pentru aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători.

    (10) "Transferoviar Călători S.R.L." se obligă să acţioneze permanent pentru utilizarea eficientă a resurselor materiale şi umane, asigurând astfel reducerea costurilor reale de transport.

    (11) Pentru utilizarea infrastructurii feroviare publice, "Transferoviar Călători S.R.L." va plăti Companiei Naţionale de Căi Ferate «C.F.R.» - S.A. şi/sau gestionarului de infrastructură feroviară neinteroperabilă tarifele de utilizare ale infrastructurii, care se stabilesc conform prevederilor legale.

    (12) "Transferoviar Călători S.R.L." va raporta, până cel mai târziu în data de 28 ale lunii curente, gradul de îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contract, pentru luna anterioară, la Autoritatea pentru Reformă Feroviară. Evidenţierea clară a tipurilor de venituri şi cheltuieli, se va face pentru total rute de transport.

    (13) La data depunerii situaţiilor financiare conform prevederilor legale în vigoare, "Transferoviar Călători S.R.L." este obligat la corelarea datelor financiare cu declaraţia pe propria răspundere privind realizările anului anterior şi a încadrării în cota de profit de maxim 3% pentru activitatea de transport feroviar de călători. Sumele aferente depăşirii pragului de rentabilitate vor fi restituite bugetului de stat.

    (14) "Transferoviar Călători S.R.L." se obligă ca în cazul în care secţia neinteroperabilă neînchiriată pe care operează cu trenuri ce fac obiectul obligaţiei de serviciu public, este închiriată de un gestionar de infrastructură şi acesta nu doreşte să delege către "Transferoviar Călători S.R.L." obligaţia de a realiza traficul de călători ce compune obligaţia de serviciu public a secţiei respective, "Transferoviar Călători S.R.L." va renunţa la subvenţia alocată în acest scop, prin predarea pachetului de servicii către operatorul în drept conform legislaţiei în vigoare.

    (15) "Transferoviar Călători S.R.L.", având în vedere prevederile art. 2, alin. (1), lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 62/2016
 privind înfiinţarea Autorităţii pentru Reformă Feroviară, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 53/2017
, coroborat cu prevederile art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 98/2017
 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Reformă Feroviară şi pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 21/2015
 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, va permite personalului de specialitate din cadrul Autorităţii pentru Reformă Feroviară, posesor al legitimaţiei specială emisă de preşedintele autorităţii, accesul pe toate mijloacele sale de transport feroviar, în unităţile ce-i aparţin, inclusiv, dacă este cazul, în unităţile pe care le deţine în calitate de administrator şi gestionar de infrastructură feroviară.

    (16) "Transferoviar Călători S.R.L." va raporta lunar, dacă este cazul, la Autoritatea pentru Reformă Feroviară până la data de 15 a lunii următoare, identificarea necesităţii modificării obligaţiei de serviciu public asumate prin contract/act adiţional. Raportarea va fi centralizată pe cauze, precizându-se încadrarea în condiţiile prevăzute pentru modificarea obligaţiei de serviciu public în timpul anului stabilite prin prezentul contract.

    (17) Până pe data de 28 a fiecărei luni calendaristice, "Transferoviar Călători S.R.L." va transmite spre verificare către Autoritatea pentru Reformă Feroviară situaţia detaliată a volumului de călători-km realizat în luna N-2, din sistemul propriu de ticketing, semnată cu semnătură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat, eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat, pe rute de transport ce fac obiectul obligaţiei de serviciu public.

    (18) (1) Pentru acordarea compensaţiei lunare de la bugetul de stat pentru serviciile publice de transport din cadrul pachetului de servicii, A.R.F. va transmite la M.T.I.C. solicitarea de deschidere de credite bugetare însoţită de documentaţia întocmită pentru fiecare operator de transport feroviar de călători.
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic