Inapoi la Cautare

CONTRACT MUNCĂ din /2007


pe ramura electrotehnică, electronică, mecanică fină, utilaje şi apărare pe anii 2007-2010


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 19.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (19.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (3) a) În contractele colective de muncă şi individuale (Anexa nr. 3 art. 8), încheiate la nivel de unitate, pe bază de negocieri colective, de către sindicate, în numele salariaţilor, părţile contractante vor conveni, printr-o clauză expresă, plata unei contribuţii lunare de către salariaţi, alţii decât membrii de sindicat, pentru desfăşurarea negocierilor colective, dar care să nu fie mai mică de 0,3% din venitul mediu pe salariat, calculat pe ultimul trimestru premergător datei începerii negocierilor şi care să nu depăşească valoarea contribuţiei sindicale;

    b) Angajatorii pot achita, în numele angajaţilor, contravaloarea aferentă susţinerii negocierilor colective conform celor de mai sus.

    c) Sumele colectate conform alin. a) sau b) vor fi administrate de comisia paritară.

    ART. 3

    (1) Prezentul contract colectiv de muncă se încheie pe o perioadă de 3 ani.

    (2) Dacă nici una din părţi nu denunţă contractul cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat, valabilitatea acestuia se prelungeşte până la încheierea unui nou contract, dar nu mai mult de 12 luni, cu excepţia capitolelor salarizare, durata timpului de lucru, programul de lucru şi condiţiile de muncă, ce se negociază anual.

    (3) Prezentul contract colectiv de muncă asigură garanţii minime pentru încheierea contractelor colective de muncă la nivel de unităţi, precum şi a contractelor individuale de muncă.

    ART. 4

    (1) Prezentul contract colectiv de muncă cuprinde drepturile şi obligaţiile patronilor şi ale salariaţilor cu privire la stabilirea condiţiilor generale de muncă.

    (2) În ceea ce priveşte condiţiile speciale de muncă, determinate conform legii, drepturile şi obligaţiile părţilor se vor stabili prin contractele colective de muncă la nivel de unităţi.

    ART. 5

    (1) Orice cerere de modificare a prezentului contract va face obiectul unei negocieri.

    (2) Cererea de modificare a contractului colectiv de muncă pe ramură se comunică în scris celeilalte părţi cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de începerea negocierii, iar pentru modificarea contractului colectiv de muncă pe unitate cu cel puţin 10 zile lucrătoare înainte.

    (3) Negocierile cu privire la modificarea contractului nu vor putea începe mai târziu de 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului prevăzut de alin. 2.

    (4) Cererile de modificare vor fi depuse de către reprezentantul patronilor la federaţiile sindicale semnatare, iar ale federaţiilor sindicale la Organizaţia patronală "CONPIROM-APREL".
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic