Inapoi la Cautare

COND+PROC din /2002


privind acreditarea laboratoarelor pentru analiza calităţii seminţelor sub supraveghere oficială


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 28.11.2002 și 17.08.2006 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 28.11.2002 și 17.08.2006 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    CAP. 1

    Domeniul de aplicare

    ART. 1

    (1) Prezentele condiţii şi proceduri se aplică pentru acreditarea unor laboratoare de analiza a calităţii seminţelor ale agenţilor economici înregistraţi pentru producerea şi prelucrarea seminţelor, efectuată de către autoritatea oficială, în scopul stabilirii competentei de a efectua analize de calitate şi fitosanitare sub supraveghere oficială.

    (2) Acreditarea laboratoarelor agenţilor economici prevăzuţi la alin. (1) pentru efectuarea analizelor privind condiţiile de calitate şi stare fitosanitara la seminţele destinate comerţului intern se efectuează de către autoritatea oficială, desemnată prin Legea nr. 266/2002 privind producerea, prelucrarea, controlul şi certificarea calităţii, comercializarea seminţelor şi a materialului săditor, precum şi înregistrarea soiurilor de plante, respectiv Inspecţia Naţionala pentru Calitatea Seminţelor, denumita în continuare INCS, din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, prin unităţile subordonate acesteia, respectiv Laboratorul Central pentru Calitatea Seminţelor şi a Materialului Săditor, denumit în continuare LCCSMS, şi inspectoratele teritoriale pentru calitatea seminţelor şi a materialului săditor, denumite în continuare ITCSMS.

    (3) Laboratorul acreditat poate efectua numai analiza probelor ridicate din loturile de samanta produse în nume propriu de agentul economic căruia îi aparţine laboratorul, în afară de cazul în care se convine altfel între agentul economic căruia îi aparţine laboratorul, un alt agent economic producător care solicită analiza loturilor proprii de samanta şi autoritatea oficială.

    (4) Pentru grupele de specii: cereale, oleaginoase şi textile, plante furajere şi sfecla, prevăzute în Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 350/2002 pentru aprobarea Regulilor şi normelor tehnice privind producerea în vederea comercializării, prelucrarea, controlul şi certificarea calităţii, precum şi comercializarea seminţelor de cereale, oleaginoase şi textile, plante furajere, sfecla, cartof şi legume, acreditarea laboratoarelor pentru analiza calităţii seminţelor şi a persoanelor care ridica probe de seminţe în scopul efectuării analizelor de calitate a seminţelor, sub supraveghere oficială, se efectuează cu titlu de aplicare pe o perioadă de experiment până la data de 31 iulie 2004.

    (5) Autoritatea oficială poate să acrediteze laboratoare ale agenţilor economici pentru efectuarea de analize de calitate a seminţelor din speciile de legume categoria standard, prevăzute în Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 350/2002, şi seminţe de plante ornamentale prevăzute în Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 395/2002 pentru aprobarea Regulilor şi normelor tehnice privind producerea, prelucrarea, controlul calităţii şi/sau comercializarea materialului de înmulţire al plantelor ornamentale.

    (6) Acreditarea pentru efectuarea analizelor privind condiţiile de calitate şi stare fitosanitara a seminţelor destinate comerţului internaţional se efectuează în baza acreditării acordate de către Asociaţia Internationala pentru Testarea Seminţelor (ISTA).

    (7) Pentru grupele de specii menţionate la alin. (4) acreditarea laboratoarelor nu poate fi acordată pentru analiza seminţelor din loturile prevăzute în art. 10 alin. (1) şi pentru destinatiile prevăzute în alin. (2) din Condiţiile şi procedurile privind acreditarea persoanelor pentru a ridica probe de seminţe în vederea efectuării testelor de laborator, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor nr. 283/2002.

    (8) Autoritatea oficială poate extinde experimentul şi la alte specii şi categorii de samanta decât cele prevăzute în prezentele condiţii şi proceduri.

    (9) Identificarea loturilor, evidenta şi prelucrarea informationala a datelor şi eliberarea documentelor sunt proceduri care se desfăşoară conform condiţiilor aplicate de autoritatea oficială şi sunt componente ale condiţiilor de acreditare a laboratoarelor.

    (10) Eliberarea certificatului de acreditare de către autoritatea oficială atesta ca persoana juridică acreditata poate să efectueze analize de laborator la speciile şi categoriile de samanta pentru care a fost acordată acreditarea.

    ART. 2

    Regulile, normele şi standardele în vigoare referitoare la controlul calităţii seminţelor sunt parte integrantă din prezentele condiţii şi proceduri.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic