Inapoi la Cautare

CIRCULARĂ 31 /2003


pentru modificarea şi completarea Regulamentului Băncii Naţionale a României nr. 3/1997 privind efectuarea operaţiunilor valutare, cu modificările şi completările ulterioare


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 06.11.2003 și 09.04.2004 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 06.11.2003 și 09.04.2004 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În baza art. 11 şi 12 din Legea nr. 101/1998 privind Statutul Băncii Naţionale a României, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul art. 50 din Legea nr. 101/1998, cu modificările şi completările ulterioare,

    Banca Naţionala a României emite prezenta circulara.

    ART. I

    Regulamentul Băncii Naţionale a României nr. 3/1997 privind efectuarea operaţiunilor valutare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 395 din 31 decembrie 1997, cu modificările şi completările ulterioare, se modifica şi se completează după cum urmează:

    - După litera f) a alineatului 2 al articolului 18 se introduce litera g) cu următorul cuprins:

    "g) asociaţii/actionarii casei de schimb valutar - pentru operaţiuni valutare ce decurg din acordarea, cu respectarea prevederilor legale aplicabile, de credite propriilor case de schimb valutar, organizate ca persoane juridice conform Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi având ca obiect unic de activitate schimbul valutar pentru persoane fizice."

    ART. II

    Punctul II.9 alineatul 3 din Normele privind funcţionarea pieţei valutare - N.R.V.1 la Regulamentul Băncii Naţionale a României nr. 3/1997 privind efectuarea operaţiunilor valutare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 395 din 31 decembrie 1997, cu modificările şi completările ulterioare, va avea următorul cuprins:

    "Rezidentii pot participa la piaţa valutară interbancara cu ordine de cumpărare de valuta pentru rambursarea creditelor şi achitarea dobânzilor şi comisioanelor aferente unui credit sau împrumut în valută acordat de o banca rezidenţă sau de o societate de credit ipotecar rezidenţă, precum şi pentru cumpărarea de sume în valută, în situaţia în care nu deţin disponibilitati proprii în conturile lor deschise la bănci, pentru plati în favoarea altor rezidenţi decurgând din acte de comerţ derulate în zone libere şi din acordarea de credite în valută de către societăţile de credit ipotecar."

    ART. III

    Normele privind efectuarea operaţiunilor de schimb valutar cu numerar şi substitute de numerar pentru persoane fizice pe teritoriul României - N.R.V.2 la Regulamentul Băncii Naţionale a României nr. 3/1997 privind efectuarea operaţiunilor valutare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 395 din 31 decembrie 1997, cu modificările şi completările ulterioare, se modifica şi se completează după cum urmează:

    1. La punctul II.3.2, litera b) va avea următorul cuprins:

    "b) solicitantul, constituit conform Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, trebuie să prezinte dovada existenţei disponibilităţilor băneşti în moneda naţionala şi/sau în valute convertibile în contul casei de schimb valutar. Atât la înfiinţare, cat şi pe parcursul funcţionarii, disponibilităţile băneşti în moneda naţionala şi/sau în valute convertibile trebuie să fie în echivalent de minimum 75.000 euro. La stabilirea nivelului disponibilităţilor băneşti în echivalent euro vor fi utilizate cursurile pieţei valutare comunicate de Banca Naţionala a României pentru data la care se face evaluarea.

    Disponibilităţile băneşti pot proveni din: sumele depuse ca aport în numerar la constituirea capitalului social, alte elemente de capitaluri proprii rezultate din activitatea de schimb valutar, majorările ulterioare de capital social, precum şi din împrumuturi primite exclusiv de la asociaţii/actionarii casei de schimb valutar, cu respectarea prevederilor legale aplicabile. Sumele pe care asociaţii/actionarii casei de schimb valutar le pun la dispoziţia casei de schimb valutar sub forma creditelor trebuie să provină din disponibilitati proprii şi nu din alte împrumuturi.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.