Inapoi la Cautare

ANEXĂ din /2017


la Ordinul Băncii Naţionale a României nr. 8/2017 privind modificarea şi completarea Reglementărilor contabile conforme cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară, aplicabile instituţiilor de credit, aprobate prin Ordinul Băncii Naţionale a României nr. 27/2010


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.10.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (28.10.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ANEXA 1
     Modificări şi completări ale Reglementărilor contabile
 conforme cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară, aplicabile instituţiilor de credit, aprobate prin Ordinul Băncii Naţionale a României nr. 27/2010
, cu modificările şi completările ulterioare

    1. Punctul 1
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "1. (1) Prezentele reglementări prevăd reguli de întocmire, aprobare, auditare statutară şi publicare a situaţiilor financiare anuale şi a situaţiilor financiare anuale consolidate ale băncilor, persoane juridice române, organizaţiilor cooperatiste de credit, băncilor de economisire şi creditare în domeniul locativ, băncilor de credit ipotecar, sucursalelor din România ale instituţiilor de credit străine, sucursalelor din străinătate ale instituţiilor de credit, persoane juridice române, denumite în continuare instituţii de credit, precum şi regulile de înregistrare în contabilitatea instituţiilor de credit a operaţiunilor economico-financiare efectuate, planul de conturi aplicabil instituţiilor de credit, precizări privind documentele, formularele şi registrele de contabilitate, precum şi normele de întocmire şi utilizare a acestora.

    (2) Prevederile IFRS se aplică la recunoaşterea, clasificarea, evaluarea şi înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor economico-financiare efectuate de instituţiile de credit, precum şi la prezentarea şi descrierea elementelor şi operaţiunilor reflectate în situaţiile financiare."

    2. După punctul 55
 se introduce un nou punct, punctul 55^1 cu următorul cuprins:

    "55^1. Activele şi datoriile financiare înregistrate în clasa 1 sunt evaluate la cost amortizat, în conformitate cu prevederile IFRS aplicabile."

    3. Punctul 64
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "64. Operaţiunile între organizaţiile cooperatiste de credit din cadrul aceleiaşi reţele (conturi curente, depozite, credite, împrumuturi, valori de recuperat, alte sume datorate, creanţe ataşate, datorii ataşate şi sume de amortizat) se înregistrează într-o grupă distinctă «Operaţiuni între organizaţiile cooperatiste de credit din cadrul reţelei». Activele financiare din operaţiuni între organizaţiile cooperatiste de credit din cadrul aceleiaşi reţele, precum şi dobânzile şi sumele de amortizat aferente, care înregistrează restanţe, dar pentru care nu sunt recunoscute pierderi aşteptate pe durata de viaţă şi nu au fost depreciate la momentul recunoaşterii iniţiale, se evidenţiază în contul 1781 «Active financiare restante», cele pentru care riscul de credit a crescut semnificativ de la recunoaşterea iniţială, dar nu sunt depreciate, se evidenţiază în contul 1782 «Active financiare pentru care riscul de credit a crescut semnificativ», cele care sunt depreciate la data raportării se evidenţiază în contul 1783 «Active financiare depreciate la data raportării», iar cele care au fost depreciate la momentul recunoaşterii iniţiale se evidenţiază în contul 1784 «Active financiare depreciate la recunoaşterea iniţială»."

    4. Punctul 66
 se modifică şi va avea următorul cuprins:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.