Inapoi la Cautare

ANEXĂ din /2013


la Ordinul ministrului delegat pentru buget nr. 2021/2013 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea contabilităţii instituţiilor publice, Planul de conturi pentru instituţiile publice şi instrucţiunile de aplicare a acestuia, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1917/2005


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.10.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (28.10.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    1. La CAPITOLUL I: "DISPOZIŢII GENERALE" punctul 1.1 "Obiectul contabilităţii publice", se elimină textul:

    "* Contabilitatea trezoreriei statului nu face obiectul prezentelor norme.

    ** Contabilitatea destinată analizării costurilor programelor aprobate, va fi dezvoltată din punct de vedere metodologic după implementarea componentei c)".

    2. La CAPITOLUL III: "PREVEDERI REFERITOARE LA ELEMENTELE DE BILANŢ", punctul 3.2. "Categorii de provizioane", se adaugă o liniuţă cu următorul cuprins:

    "cu diminuările din valoarea garanţiilor ca urmare a constituirii ca provizion la finele exerciţiului a sumelor aferente ratelor de capital scadente în anul următor, estimate a fi plătite de garant".

    3. La CAPITOLUL IV: "PREVEDERI REFERITOARE LA ELEMENTELE DIN CONTUL DE REZULTAT PATRIMONIAL", punctul 1 "Cheltuieli", 1.2. "Momentul recunoaşterii cheltuielilor", paragraful: "Cheltuielile cu dobânzile se recunosc drept costuri în perioada când sunt datorate conform contractului de împrumut şi nu atunci când sunt plătite" se completează cu următorul text:

    "Dobânzile datorate şi calculate în baza dreptului constatat aferente perioadei de raportare reprezintă dobânda aferentă perioadei de raportare care se calculează prin aplicarea ratei de dobândă la soldul zilnic a datoriei în fiecare zi din perioada de raportare".

    4. CAPITOLUL VI: "PLANUL DE CONTURI GENERAL PENTRU INSTITUŢIILE PUBLICE" se modifică şi se înlocuieşte potrivit anexei nr. 1.

    5. În întreg cuprinsul Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea contabilităţii instituţiilor publice, Planul de conturi pentru instituţii publice şi instrucţiunile de aplicare a acestuia aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1917/2005 cu modificările şi completările ulterioare, se înlocuiesc simbolurile şi denumirile conturilor, cât şi detalierea conturilor sintetice de gradul I pe conturile sintetice de gradul II şi gradul III, potrivit "PLANULUI DE CONTURI GENERAL PENTRU INSTITUŢIILE PUBLICE" prevăzut în anexa nr. 1.

    6. În întreg cuprinsul Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea contabilităţii instituţiilor publice, Planul de conturi pentru instituţii publice şi instrucţiunile de aplicare a acestuia aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1917/2005 cu modificările şi completările ulterioare, se completează contabilitatea analitică a conturilor cu următoarele informaţii: cod sector, sursă de finanţare şi clasificaţie venituri (capitol, subcapitol, paragraf), clasificaţie funcţională cheltuieli (capitol, subcapitol, paragraf) şi clasificaţie economică cheltuieli (titlu, articol, alineat), potrivit "Dezvoltării conturilor sintetice în conturi analitice în scop de raportare a Balanţei de verificare la Ministerul Finanţelor Publice", prevăzută în anexa nr. 2.

    7. În întreg cuprinsul Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea contabilităţii instituţiilor publice, Planul de conturi pentru instituţii publice şi instrucţiunile de aplicare a acestuia aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1917/2005 cu modificările şi completările ulterioare, se elimină următoarele conturi:

    - 701 "Venituri din vânzarea produselor finite",

    - 702 "Venituri din vânzarea semifabricatelor",

    - 703 "Venituri din vânzarea produselor reziduale",

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.