Inapoi la Cautare

ANEXĂ din /2009


la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.169/2009 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea contabilităţii instituţiilor publice, Planul de conturi pentru instituţiile publice şi instrucţiunile de aplicare a acestuia, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.917/2005*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.10.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (29.10.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ANEXĂ

    I. Capitolul VI: PLANUL DE CONTURI GENERAL PENTRU INSTITUŢII PUBLICE se modifică şi se completează astfel:

    1. La clasa 4 CONTURI DE TERŢI, grupa 45 DECONTĂRI CU COMUNITATEA EUROPEANĂ PRIVIND FONDURILE NERAMBURSABILE (PHARE, SAPARD, ISPA, etc.), denumirea se modifică astfel: DECONTĂRI CU COMISIA EUROPEANĂ PRIVIND FONDURILE NERAMBURSABILE (PHARE, SAPARD, ISPA, INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ, FONDURI DE LA BUGET ŞI ALTE FONDURI).

    2. La contul 450 "Sume de primit şi de restituit Comunităţii Europene - PHARE, SAPARD, ISPA" denumirea se modifică astfel: "Sume de primit şi de restituit Comisiei Europene - PHARE, SAPARD, ISPA, INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ ŞI ALTE FONDURI".

    3. La contul 4501 "Sume de primit de la Comunitatea Europeană - PHARE, SAPARD, ISPA" denumirea se modifică astfel: "Sume de primit de la Comisia Europeană - PHARE, SAPARD, ISPA".

    4. La contul 4502 "Sume de restituit Comunităţii Europene - PHARE, SAPARD, ISPA" denumirea se modifică astfel: "Sume de restituit Comisiei Europene - PHARE, SAPARD, ISPA".

    5. La contul 450 "Sume de primit şi de restituit Comisiei Europene - PHARE, SAPARD, ISPA, INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ ŞI ALTE FONDURI" după contul sintetic de gradul II 4502 "Sume de restituit Comisiei Europene - PHARE, SAPARD, ISPA" se introduc următoarele conturi sintetice de gradul II: contul 4503 "Sume declarate şi solicitate Comisiei Europene - INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ ŞI ALTE FONDURI", contul 4504 "Sume de restituit Comisiei Europene - INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ ŞI ALTE FONDURI", contul 4505 "Sume de primit de la Comisia Europeană reprezentând venituri ale bugetului general consolidat - INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ ŞI ALTE FONDURI", contul 4506 "Sume avansate de Comisia Europeană - INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ ŞI ALTE FONDURI" şi contul 4507 "Sume de primit de la Comisia Europeană datorate altor beneficiari-ONG-uri, societăţi comerciale, etc. - INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ ŞI ALTE FONDURI"

    6. La contul 451 "Sume de primit şi de restituit Fondului Naţional - PHARE, SAPARD, ISPA" denumirea se modifică astfel: "Sume de primit şi de restituit Autorităţilor de Certificare/Ministerului Agriculturii - PHARE, SAPARD, ISPA, INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ, FONDURI DE LA BUGET ŞI ALTE FONDURI".

    7. La contul 4511 "Sume de primit de la Fondul Naţional - PHARE, SAPARD, ISPA" denumirea se modifică astfel: "Sume de primit de la Autorităţile de Certificare - PHARE, SAPARD, ISPA".

    8. La contul 4512 "Sume de restituit Fondului Naţional - PHARE, SAPARD, ISPA" denumirea se modifică astfel: "Sume de restituit Autorităţilor de Certificare - PHARE, SAPARD, ISPA".

    9. La contul 451"Sume de primit şi de restituit Autorităţilor de Certificare/Ministerului Agriculturii - PHARE, SAPARD, ISPA, INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ, FONDURI DE LA BUGET ŞI ALTE FONDURI" după contul sintetic de gradul II 4512 "Sume de restituit Autorităţilor de Certificare - PHARE, SAPARD, ISPA" se introduc următoarele conturi sintetice de gradul II: contul 4513 "Sume de primit de la Autorităţile de Certificare /Ministerul Agriculturii - INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ, FONDURI DE LA BUGET ŞI ALTE FONDURI", contul 4514 "Sume de restituit Autorităţilor de Certificare/Ministerului Agriculturii - INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ, FONDURI DE LA BUGET ŞI ALTE FONDURI", contul 4515 "Sume de primit de la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit - FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ, FONDURI DE LA BUGET ŞI ALTE FONDURI" şi contul 4516 "Sume avansate de Autorităţile de Certificare - INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI DE LA BUGET ŞI ALTE FONDURI".

    10. La contul 452 "Sume datorate Agenţiilor de Implementare - PHARE, SAPARD, ISPA" denumirea se modifică astfel: "Sume datorate Agenţiilor de Implementare/Autorităţilor de Management/Agenţiilor de Plăţi - PHARE, SAPARD, ISPA, INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ, FONDURI DE LA BUGET ŞI ALTE FONDURI".

    11. La contul 452 "Sume datorate Agenţiilor de Implementare/Autorităţilor de Management/Agenţiilor de Plăţi - PHARE, SAPARD, ISPA, INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ, FONDURI DE LA BUGET ŞI ALTE FONDURI" se introduc urmatoarele conturi sintetice de gradul II: contul 4521 "Sume datorate Agenţiilor de Implementare - PHARE, SAPARD, ISPA" şi contul 4522 "Sume datorate Autorităţilor de Management/Agenţiilor de Plăţi - INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ, FONDURI DE LA BUGET ŞI ALTE FONDURI".

    12. La contul 454 "Sume de primit şi de restituit beneficiarilor - PHARE" denumirea se modifică astfel: "Decontări cu beneficiarii debitori/creditori - PHARE, INSTRUMENTE STRUCTURALE, FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ, FONDURI DE LA BUGET ŞI ALTE FONDURI".

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.