Inapoi la Cautare

ACORD din /1965


între Guvernul Republicii Populare Române şi Guvernul Republicii Turcia pentru reglementarea problemelor financiare în suspensie


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 18.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (18.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Guvernul Republicii Populare Române şi Guvernul Republicii Turcia, în dorinţa de a reglementa definitiv problemele financiare în suspensie şi de a favoriza dezvoltarea relaţiilor economice dintre cele două state, au căzut de acord asupra celor ce urmează:

    ART. 1

    Guvernul Republicii Populare Române va plăti Guvernului Republicii Turcia o sumă forfetară de 275.000 (două sute şaptezeci şi cinci mii) dolari S.U.A. cu titlu de indemnizaţiei globală şi definitivă pentru bunurile, drepturile şi interesele statului turc şi ale persoanelor juridice şi fizice turce care, până la data semnării prezentului acord, au fost atinse de măsuri de naţionalizare sau de alte măsuri legislative sau administrative similare luate de Guvernul Român.

    Termenul "persoane juridice şi fizice turce" menţionat mai sus se referă la persoanele juridice şi fizice care se bucurau de cetăţenia turcă atât în momentul adoptării măsurilor sus-menţionate, cât şi la data semnării prezentului acord.

    Dispoziţiile de mai sus sunt de asemenea aplicabile succesorilor persoanelor prevăzute la primul alineat, în cazul când numiţii succesori se bucură de cetăţenia turcă la data semnării prezentului acord.

    ART. 2

    Plata integrală a sumei forfetare va avea un efect liberatoriu pentru Republica Populară Română şi pentru persoanele juridice şi fizice române faţă de Republica Turcia şi persoanele juridice şi fizice turce, pentru pretenţiile de natura celor reglementate prin art. 1. Ca urmare a acestui efect liberatoriu, Guvernul Republicii Turcia va considera definitiv stinse pretenţiile reglementate prin art. 1.

    După intrarea în vigoare a prezentului acord Guvernul Republicii Turcia nu va mai prezenta sau susţine în niciun fel pretenţii de natura celor reglementate prin prezentul acord.

    ART. 3

    Repartizarea sumei forfetare prevăzute la art. 1 cade în competenţa exclusivă a Guvernului Republicii Turcia şi nu angajează în niciun fel responsabilitatea Guvernul Republicii Populare Române.

    Guvernul Republicii Turcia va remite, în termen de 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentului acord, Guvernului Republicii Populare Române, în măsura posibilităţilor, toate titlurile de proprietate sau alte documente ale cetăţenilor turci, în legătură cu bunurile, drepturile şi interesele reglementate conform art. 1.

    ART. 4

    Pentru efectuarea plăţii sumei prevăzute la art. 1, Banca Centrală a Turciei va deschide - începând cu cea de-a 30-a zi după intrarea în vigoare a prezentului acord - un cont special nepurtător de dobânzi, în dolari S.U.A., pe numele Băncii Naţionale a Republicii Populare Române, denumit "Acord financiar româno-turc din 22 iunie 1965".

    Alimentarea contului special menţionat la alineatul precedent se va face până la completarea integrală a sumei forfetare prevăzute la art. 1, prin prelevarea unei cote de 8% din sumele ce vor fi transferate beneficiarilor români pentru livrările de mărfuri româneşti, direct în Turcia, calculate la valoarea F.O.B.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic