Inapoi la Cautare

ACORD din /1963


între Republica Populară Română şi Republica Austria pentru reglementarea problemelor financiare în suspensie


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Republica Populară Română şi Republica Austria, călăuzite de dorinţa de a soluţiona în mod definitiv problemele financiare în suspensie, determinate prin prezentul acord, referitoare la bunurile austriece din România, au convenit după cum urmează:

    ART. 1

    Republica Populară Română plăteşte Republicii Austria o sumă forfetară de un milion trei sute cincizeci şi cinci de mii dolari S.U.A., drept indemnizare globală pentru bunurile, drepturile şi interesele austriece care până la data încheierii prezentului acord au fost atinse prin măsuri româneşti de naţionalizare, administrare de către stat sau prin alte măsuri legislative ori administrative, luate în legătură cu modificările structurale ale economiei româneşti, în cazul în care aceste bunuri, drepturi şi interese aparţineau statului austriac sau persoanelor fizice şi juridice care aveau cetăţenia austriacă atât la data luării măsurilor respective, cât şi la data semnării prezentului acord.

    Totodată, prin plata sumei forfetare sunt lichidate pretenţiile izvorâte din titlurile de datorie publică externă ale României, plătibile în afara teritoriului statului român, inclusiv obligaţiile, emise de persoane juridice de drept public românesc. Această reglementare este aplicabilă pretenţiilor ridicate de persoanele fizice şi juridice care în ziua semnării prezentului acord au cetăţenia austriacă şi cărora aceste titluri le aparţineau la data de 1 ianuarie 1962.

    Prevederile de mai sus se aplică în aceeaşi măsură moştenitorilor persoanelor decedate prevăzute la alin. 1 şi 2 în măsura în care aceşti moştenitori au, la data semnării prezentului acord, cetăţenia austriacă.

    ART. 2

    Plata integrală a sumei forfetare menţionate la art. 1 alin. 1 are efect liberator pentru Republica Populară Română şi persoanele fizice şi juridice române faţă de Republica Austria şi de persoanele fizice şi juridice austriece pentru a căror indemnizare este destinată această sumă conform art. 1. Odată cu intrarea în vigoare a efectului liberator, Republica Austria va considera stinse definitiv pretenţiile menţionate la art. 1 alin. 1 şi 2, indiferent dacă astfel de pretenţii au fost sau nu prezentate în cursul tratativelor.

    După intrarea în vigoare a prezentului acord, Republica Austria nu va mai prezenta sau susţine în niciun fel, faţă de Republica Populară Română, pretenţiile reglementate prin art. 1 al acestui acord.

    ART. 3

    Repartizarea sumei forfetare stabilite în art. 1 priveşte în mod exclusiv Republica Austria. De asemenea, revine exclusiv Republicii Austria să se ocupe de stabilirea condiţiilor pentru lichidarea forfetară a datoriei publice externe a României, în sensul art. 1 alin. 2. Repartizarea sau lichidarea forfetară menţionate mai sus nu angajează răspunderea Republicii Populare Române.

    Guvernul Federal Austriac va remite Guvernului Republicii Populare Române, în termen de cel mult 2 ani după plata integrală a sumei forfetare prevăzute la art. 1, documentele originale (acte de proprietate, titluri ale datoriei publice etc.) sau alte documente prin care se dovedeşte dreptul la indemnizare ori lichidare prevăzut la art. 1.

    ART. 4

    Obligaţiile rezultând din acordul comercial şi de plăţi în vigoare între Republica Populară Română şi Republica Austria nu sunt afectate de prevederile prezentului acord.

    ART. 5

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic