Inapoi la Cautare

ACORD din /1960


între Guvernul Republicii Populare Române şi Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord referitor la reglementarea de probleme financiare


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Guvernul Republicii Populare Române (denumit în cele ce urmează Guvernul român) şi Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (denumit în cele ce urmează Guvernul Regatului Unit),

    dorind să ajungă la o reglementare a problemelor specificate în prezentul acord, au convenit după cum urmează:

    ART. 1

    (1) Guvernul român va plăti Guvernului Regatului Unit suma de 1.250.000 lire sterline (un milion două sute cincizeci mii lire sterline) pentru lichidarea deplină şi definitivă a următoarelor:

    a) toate obligaţiile Guvernului român faţă de Guvernul Regatului Unit şi faţă de cetăţenii britanici cu privire la pretenţii, decurgând din art. 24 sau prezentate în cadrul acestui articol, al Tratatului de Pace cu România, semnat la Paris la 10 februarie 1947 (denumit în cele ce urmează Tratatul de Pace cu România), altele decât obligaţiile Guvernului Român decurgând din acel articol şi care privesc pretenţiile menţionate în anexa la prezentul acord;

    b) toate pretenţiile (fie că au fost prezentate sau nu până la data semnării prezentului acord), altele decât cele menţionate în anexă, privind proprietăţile britanice, astfel cum sunt definite în art. 4 al prezentului acord, afectate direct sau indirect înainte de data prezentului acord prin măsuri româneşti de naţionalizare, expropriere, administrare de către stat, lichidare şi alte măsuri şi dispoziţii similare sau acţiuni administrative întreprinse pe baza acestora (denumite generic în cele ce urmează diferite măsuri româneşti)

    (2) Pretenţiile cuprinse în anexă rămân în suspensie şi drepturile celor în cauză nu vor fi afectate în niciun fel prin încheierea prezentului acord.

    ART. 2

    Plata sumei menţionate la alin. (1) al art. 1 va fi efectuată în rate ce urmează a fi plătite Guvernului Regatului Unit de către Guvernul român la data de 31 ianuarie a fiecărui an, începând cu 31 ianuarie 1962. Valoarea acestor rate va fi determinată pe baza valorii FOB în lire sterline a importurilor în Regatul Unit din România, care la data semnării prezentului acord erau supuse regimului de licenţă individuală în Regatul Unit, efectuate în decursul celor 12 luni care iau sfârşit la 30 septembrie precedând data plăţii. Primele 3 rate vor fi de 9% din valoarea FOB în lire sterline a acestor importuri, cu excepţia ratei a treia care va fi astfel stabilită încât să completeze plata a jumătate din suma menţionată la alin. (1) al art. 1; ratele următoare vor fi de 8% din valoarea în lire sterline mai sus menţionată, cu excepţia ratei a şasea care va fi astfel stabilită încât să acopere în întregime plata sumei menţionate la alin. (1) al art. 1.

    ART. 3

    Pentru scopurile prezentului acord:

    (1) Prin cetăţeni britanici se va înţelege:

    a) persoane fizice care la data semnării prezentului acord sunt cetăţeni ai Regatului Unit şi ai coloniilor, cetăţeni ai Rodeziei şi Nyasalandului, cetăţeni ai Statului Singapore, supuşi britanici fără cetăţenie sau persoane sub protecţie britanică aparţinând oricăruia dintre teritoriile pentru ale căror relaţii internaţionale este răspunzător Guvernul Regatului Unit; şi

    b) societăţi şi asociaţii neîncorporate, constituie pe baza legilor în vigoare în Regatul Unit sau în orice teritoriu pentru ale cărui relaţii internaţionale este răspunzător, la data prezentului acord, Guvernul Regatului Unit, cu condiţia ca persoanele în cauză sau predecesorii lor legali să fi fost, de asemenea, cetăţeni britanici, în conformitate cu definiţia precedentă (care, în înţelesul de faţă, va fi considerată ca incluzând cetăţeni ai Rodeziei de Sud şi cetăţeni palestinieni pe baza dispoziţiilor referitoare la cetăţenia palestiniană dintre 1925 şi 1942), la data la care pretenţia s-a născut sau, în cazul pretenţiilor decurgând din art. 24 al Tratatului de Pace cu România, sau prezentate în cadrul acestui articol, aveau dreptul de a formula pretenţii conform prevederilor acelui articol.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic