Inapoi la Cautare

REGULAMENT 9 /2012


pentru modificarea şi completarea Regulamentului nr. 12/2010 privind formarea profesională a operatorilor şi specialiştilor pentru piaţa de capital


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 18.08.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (18.08.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    "Art. 34. - (1) Conducătorii entităţilor autorizate de CNVM au obligaţia de a urma minimum 20 de ore de formare profesională continuă, cu o periodicitate de 24 de luni, începând cu anul următor celui în cursul căruia au fost autorizaţi în această calitate."

    3. La articolul 35, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 35. - (1) Neparticiparea la programul de formare profesională continuă constituie contravenţie şi se sancţionează potrivit prevederilor art. 49."

    4. La articolul 37^1, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 37^1. - (1) Programul de formare profesională se va finaliza cu susţinerea unui examen de către absolvenţii acestuia, în vederea obţinerii unui certificat de formare profesională continuă eliberat de organismul de formare profesională, întocmit conform anexei nr. 3, care face parte integrantă din prezentul regulament."

    5. La articolul 44, litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "b) specialiştii care au o experienţă de minimum 5 ani în funcţii de conducere la operatorii de piaţă, operatorii de sistem, depozitarii centrali şi casele de compensare."

    6. După articolul 44 se introduce un nou articol, articolul 44^1, cu următorul cuprins:

    "Art. 44^1. - CNVM poate acorda, la cerere, fără absolvirea de cursuri şi promovarea de examene, atestate profesionale corespunzătoare pentru agenţi pentru servicii de investiţii financiare, pentru personalul compartimentului de control intern şi pentru consultanţi de investiţii, persoanelor care nu se află în relaţii de muncă cu CNVM şi care fac dovada unor competenţe de specialitate de nivel înalt, ca urmare a experienţei profesionale, a studiilor de specialitate şi/sau a activităţii didactice în domeniul financiar (experienţă profesională de specialitate de minimum 10 ani în instituţii financiare, studii de doctorat în domeniul financiar, studii postuniversitare de specialitate recunoscute internaţional, activitate didactică universitară în domeniul financiar de minimum 5 ani)."

    7. Articolul 45 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 45. - În vederea eliberării atestatelor profesionale pentru persoanele prevăzute la art. 43, 44 şi 44^1, persoana fizică va depune un dosar ce va cuprinde:

    a) cerere pentru eliberarea atestatului profesional;

    b) curriculum vitae cu detalierea experienţei profesionale;

    c) documente prin care face dovada că îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 43, 44 şi 44^1, respectiv o declaraţie pe propria răspundere, sub semnătură olografă, că îndeplineşte condiţiile prevăzute la aceste articole, după caz;

    d) actul de identitate, în copie;

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.