Doriti o forma actualizata, la zi, a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !
Forma consolidată la data 22.09.2014
Pret: 13,00 RON cu TVAActul este prezentat in forma neactualizata!

Puteti sa consultati o forma actualizata la data 22.09.2014, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act din dreapta.
 NORME METODOLOGICE din 16 mai 2007
de aplicare a Legii nr. 315/2006 privind stimularea achiziţionării de cărţi sau de programe educaţionale pe suport electronic, necesare îmbunătăţirii calităţii activităţii didactice în învăţământul preuniversitar
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 343 din 21 mai 2007

    ART. 1
    (1) Beneficiarii ajutorului financiar prevăzut de Legea nr. 315/2006 privind stimularea achiziţionării de cărţi sau de programe educaţionale pe suport electronic, necesare îmbunătăţirii calităţii activităţii didactice în învăţământul preuniversitar, sunt cadrele didactice titulare şi/sau suplinitoare calificate, încadrate în învăţământul preuniversitar, care sunt în activitate.
    (2) Acordarea ajutorului financiar, ce reprezintă echivalentul în lei a 100 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României la data plăţii, se face pentru fiecare cadru didactic, pentru funcţia de bază.
    ART. 2
    (1) Ajutorul financiar se acordă de unitatea de învăţământ preuniversitar la care cadrul didactic îşi desfăşoară activitatea.
    (2) În cazul în care cadrul didactic îşi desfăşoară activitatea în mai multe unităţi de învăţământ, ajutorul financiar prevăzut la art. 1 alin. (2) se acordă de către unitatea de învăţământ la care se păstrează şi se completează carnetul de muncă.
    ART. 3
    (1) Ajutorul financiar se acordă anual pe bază de cerere formulată de beneficiar şi înregistrată până la data de 1 noiembrie pentru anul următor la unitatea de învăţământ la care beneficiarul exercită funcţia de bază, iar plăţile se efectuează începând cu luna ianuarie din anul următor.
    (2) Pentru anul 2007, cererile se înregistrează la unitatea de învăţământ la care beneficiarii exercită funcţia de bază, până la data de 30 iunie 2007, iar ajutorul se acordă după 45 de zile de la data înregistrării cererii.
    ART. 4
    În scopul asigurării perfecţionării activităţii cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, al creşterii calităţii pregătirii de specialitate şi îmbunătăţirii calităţii activităţii educative a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, beneficiarii ajutorului financiar achiziţionează programe educaţionale sau cărţi pe suport electronic, precum şi cărţi pe suport hârtie necesare îmbunătăţirii calităţii activităţii educative.
    ART. 5
    (1) Unităţile şcolare vor solicita lunar, până la data de 10 a fiecărei luni, la inspectoratul şcolar, sumele necesare pentru plata ajutorului financiar aferent lunii următoare.
    (2) Inspectoratele şcolare judeţeneaal municipiului Bucureşti vor solicita lunar, până la data de 20 a fiecărei luni, la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului - Direcţia generală buget-finanţe, patrimoniu şi investiţii, necesarul de deschideri de credite bugetare pentru luna următoare.
    (3) Sumele necesare plăţii ajutorului financiar prevăzut la art. 1 alin. (2) se asigură din bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, capitolul 65.01 "Învăţământ", art. 57.02.01 "Ajutoare sociale în bani", în limita creditelor bugetare aprobate.
    (4) Direcţia generală buget-finanţe, patrimoniu şi investiţii din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului va aloca lunar către inspectoratele şcolareaal municipiului Bucureşti sumele solicitate, în limita creditelor bugetare deschise.
    (5) Inspectoratele şcolare judeţeneaal municipiului Bucureşti vor aloca lunar către unităţile şcolare sumele necesare efectuării plăţii ajutoarelor într-un cont de disponibil deschis în afara bugetului local.
    (6) Plata ajutorului financiar se face de către unităţile de învăţământ, integral, pe baza documentelor justificative, sau în avans, într-o singură tranşă, cu încadrare în cuantumul stabilit la art. 1 alin. (2). Plata se face în lei, la cursul de schimb din data efectuării plăţii. Justificarea sumelor primite ca avans se realizează în condiţiile legii, în termen de 15 zile calendaristice.
    (7) Beneficiarii ajutorului financiar prevăzut la art. 1 alin. (2) au obligaţia de a prezenta documentele justificative, conform reglementărilor financiar-contabile în vigoare.
    ART. 6
    Responsabilitatea privind asigurarea ajutorului financiar prevăzut la art. 1 alin. (2) revine directorului la nivelul instituţiei de învăţământ, inspectorului şcolar general responsabil de curriculum la nivelul inspectoratului şcolar judeţeanaal municipiului Bucureşti şi direcţiilor de specialitate la nivelul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

                              -------

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici(click aici pentru a vedea toate aplicatiile CTCE)


Parteneri:

Contact

Bd. Decebal, nr. 32
Piatra Neamt
Romania
0233-211.020 , 218.110, 210.290, 210.291
0233.206.575

Contact Me

Urmariti-ne pe

Facebook
Vizitatori Unici
Astazi 60
Ieri 386
Total 65293
Media pe zi 641

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic